duminică, 29 ianuarie 2012

Părerea mea despre keratina lichidă Anian

sursa foto
Am comandat acest produs înainte de Anul Nou și l-am primit imediat după. Mi l-am dorit, pentru că scalpul meu este uscat și se descuamează și, deși am încercat tot felul de produse, starea lui a rămas aceeași. Am citit anterior o groază de review-uri care-i lăudau proprietățile, inclusiv cea de a "stîrpi" mătreața, de altfel, singura problemă cu care se confruntă părul meu.

Din păcate, pentru mine n-a funcționat. Ba din contra, aș zice. După o lună de folosire (e drept, fără vreo 5 zile), pot spune că mătreața măruntă și uscată s-a transformat în scuame mari, grase, care stau lipite de firele de păr, iar părul a devenit aspru. Am folosit keratina  exact după indicațiile de pe etichetă, pulverizând 4 pufuri (în cele patru puncte cardinale ale scalpului meu :D), după care masam ușor și uscam cu foen-ul. Probabil că nu de keratină ducea lipsă părul meu.
Precizez că folosesc același șampon pe care îl foloseam și înainte, ultimul dintr-o lungă serie de "fără parabeni, fără SLS" și că nu m-am mai vopsit de prin octombrie.
Când am fost sunată să confirm comanda, reprezentantul Triodeluxe, firma de la care am cumpărat această keratină lichidă, mi-a spus că el crede că mai bună pentru părul meu ar fi masca de păr regeneratoare și reparatoare care, însă, nu este de ceva timp pe stoc. Din când în când mă mai uit pe site în speranța că a reapărut, pentru că vreau musai s-o încerc. E posibil ca, de fapt, asta să fie ceea ce-mi trebuie.
Pe de altă parte, comanda mea a conținut două flacoane, unul fiind destinat mamei mele, care se plângea că-i cade părul. Ea folosește keratina fără a usca părul cu foen-ul și este foarte mulțumită de produs. Părul ei este mătăsos, cu un aspect sănătos.
Ca o concluzie, aș spune despre keratina lichidă Anian că este un produs bun, însă nu pentru toată lumea. De altfel, nicăieri pe eticheta produsului nu este menționat faptul că tratează mătreața.

16 comentarii :

  1. O am si eu de cateva luni, nu am folosit-o constat dar de cate ori o foloseam parul meu se incalcea si mai rau decat de obicei, abia reuseam sa bag pieptanul la radacina. Trebuie sa ii mai dau o sansa totusi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Am sa mai incerc si eu in sezonul cald. Poate o influenta are si faptul ca in ultimele zile am purtat caciula. Zic si eu...

      Ștergere
  3. Eu nu am incercat-o pe scalp, ci doar pe lungimea parului si am folosit mereu foehn-ul. Pot spune ca imi place, parul arata foarte bine si parca pierd mai putin cand il pieptan, dar trebuie sa am grija ca nu se "pupa" cu orice sampon/masca...cu unele reactioneaza urat si ma trezesc cu parul cleios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu doar matreata am de tratat, pentru ca parul e ok. Nu cade, nu se ingrasa... Ma pot spala pe cap doar o data pe saptamana si parul tot bine arata :D

      Ștergere
  4. miki, sufar de aceasi problema: muulta matreata. SI mica, marunta, si mare, in bucati, pielea parului iritata etc.
    Singura solutie a fost tratament cu cortizon de la dermatolog dar ... mai incerc.
    Uleiul de masline, si masaj, a mai atenuat putin dar...fix 2 zile. Am luat ulei de Argan - efect 0. O sa il fol. pe membre :D

    Daca gasesti o solutie, te rog, public-o!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu parca nu m-as da cu corticoizi pe scalp pentru ca, in general, dau dependenta (cat te dai e bine, cum intrerupi revine problema). Am incercat si uleiuri, insa cum parul e normal, m-am trezit cu o claie de par grasa, iar scalpul tot nu l-am rezolvat. Am comandat deja si am sa incerc o masca regeneratoare de la Anian, poate o sa-mi priasca. Singurul lucru care mi-a priit, insa nu-l pot face asa de des cat ar trebui, e o masca dintr-un galbenus de ou si o lingura de miere de albine. Dupa ce ma ung si masez bine radacinile, imi acopar capul cu o folie (de obicei o sacosa de aia "maieu") si un prosop, si stau asa 3-4 ore, dupa care ma spal pe cap. Vreo 2-3 zile e bine, dupa care iar revine uscaciunea. Poti incerca si chiar as fi curioasa daca la tine functioneaza.

      Ștergere
    2. Cel mai bun tratament impotriva matretii e NIZORAL (sampon care se gaseste in orice farmacie). La mine si la multi altii a dat rezultate din prima! :)

      Ștergere
    3. Doar cand matreata e din cauza ciupercii pitirosporum ovalis. Cand e doar o uscaciune excesiva a scalpului, nu functioneaza. La mine n-a functionat nici nizoral, nici selsun blue

      Ștergere
  5. eu folosesc acest produs doar pe lungimea parului si mai ales la varful cozii , consider ca pt a avea un scalp sanatos nu trebuie folosit nici un alt produs inafara de samponul clasic ...si acela fara balsam ..balsamul se foloseste doar pe lungimea parului nu si pe radacina .eu una ...nu mai am pb cu caderea parului de cand practic aceasta metoda :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lungimea parului meu e acum de cca. 5 cm, asa ca e un pic cam greu sa nu ating si radacinile.

      Ștergere
  6. si cel mai important lucru nu folositi unghiile cand va spalati pe cap ..oricat de tare v-ar manca capul ...masati cu buricele degetelor si in 2 saptamani ..va va reveni pielea scalpului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sfat, insa stiam acest lucru. Va asigur ca nu-i indeajuns sa masez scalpul cu buricele degetelor. Conteaza foarte mult compozitia samponului si, din pacate, pana acum n-am gasit inca unul care sa-mi priasca.

      Ștergere
  7. Pentru problema matreatei va recomand Bifazivul Hidronutritiv. (cel albastru). Acesta mi-a fost util mie.

    RăspundețiȘtergere