vineri, 20 ianuarie 2012

Și se făcu lumină

S-a mai dus o săptămână! N-am nimic de povestit, cu excepția faptului că am trecut printr-un semi-black-out. Mai precis, de ceva timp, sporadic, lumina începea să pâlpâie, ca-ntr-o casă bântuită.

De fiecare dată îi întrebam pe vecinii noștri cu care avem o relație mai apropiată, dacă se întâmplă fenomenul și la ei. Și confirmau. Până aseară, când parcă s-au întețit pâlpâielile, iar la vecini nu era nimic. Așa m-am hotărât să sun la E-On, furnizorul nostru de energie electrică.  După vreo două ceasuri au apărut și meșterii, care s-au uitat, au desfăcut siguranțele, au înlocuit două dintre ele și au concluzionat că trebuie schimbat tabloul electric. I-am întrebat cât m-ar costa afacerea și unul dintre ei mi-a zis că 230 de lei cu tot cu montaj. OK... La întrebarea și când ați putea face lucrul ăsta, cel tânăr (care-mi spusese suma) mi-a zis că pe săptămâna viitoare, că în week-end nu poate. Precizez că deja tratam o intervenție particulară pentru că la noi în bloc contoarele sunt pe casa scării, așa că tot ce trece de aparatul de măsură cade în sarcina abonatului. A rămas să ne reauzim la telefon și au plecat.
Azi dimineață când am aprins lumina, discotecă tată! Ziceai că am lămpi stroboscopice! Ne-am îmbrăcat la lumina unor lanterne ș-am plecat la serviciu. Uitam să vă zic că, în timp ce lumina clipea, la tabloul electric se auzea cârâitul specific scurt-circuitului. Așa că, am stat toată ziua cu grijă pentru că s-au găsit destui să-mi spună că de la asta ar putea izbucni un incendiu.
Ne-am tot interesat în stânga și-n dreapta și am intrat în legătură cu un electrician autorizat care a fost de acord să vină să rezolve problema azi. Ca s-o scurtez, vă zic că am schimbat tabloul electric, am lumină normală și m-a costat doar 115 lei, cu tot cu manoperă. Și mă gândeam, ce scârbe-s unii care profită de faptul că ești cam disperat și nu ai idee de prețuri. Dar, na, oameni de tot felul!
În rest, ce să vă mai zic... Poate doar că mă scoate din sărite vremea, mocirla care s-a făcut pe străzi după topirea pospaiului de zăpadă.
Să aveți un week-end plăcut și odihnitor!
Eu mă întorc la "Criminal minds", pe care îl vizionez în tandem cu Bambu :D

4 comentarii :

  1. Buna!Si eu am probleme cu lumina.La mine nu rezista un bec mai mult de 3 saptamani.....si se arde.Bambu este o scumpete si are o blanita asa de pufoasa!Un sfarsit de saptamana minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aurelia, clar ca e ceva in neregula. Asta daca nu cumva becurile sunt cauza. Daaa, Bambu e tare frumusel si pufos. Si cuminte.
    Un weekend placut si tie!

    RăspundețiȘtergere