marți, 10 aprilie 2012

Miki recomandă (I)

Astăzi inaugurez o rubrică nouă, în care am să vă povestesc despre cei care m-au mulţumit de-a lungul timpului, fie că e vorba de afaceri online sau offline.
Aşa cum am spus cu ceva timp în urmă, m-am lăsat de fumat ţigări reale?! (că nu ştiu cum să le zic) şi fumez ţigară electronică, alimentată cu lichid cu nicotină. Periodic am nevoie de e-lichid şi atomizor, ambele consumabile. Dacă prima dată când am rămas fără s-a dus soţul meu la un mall de unde le-a cumpărat la nişte preţuri destul de pipărate, data următoare am descoperit un magazin online numit Ţigări electronice Iaşi, unde toate produsele sunt mai ieftine decât în mall şi chiar faţă de alte site-uri de profil. În Iaşi livrarea se poate face direct la domiciliu/birou în câteva ore (la mine nu a durat niciodată mai mult de 2 ore!), contra sumei de 5 lei, iar în ţară prin poştă cu o taxă de 9 lei sau prin Fan Courier pentru 25 de lei. Poate că până aici nu vă spun nimic neobişnuit, însă în urma unei experienţe recente m-am convins că sunt un site foarte serios. Despre ce e vorba: în urmă cu o săptămână am comandat două atomizoare şi un lichid, atomizoarele fiind unul pentru ţigara de la birou şi unul pentru cea de acasă (ca să nu mă plimb cu ţigara în poşetă), însă după câteva zile, unul dintre ele nu a vrut să mai funcţioneze (nu mai scotea abur), deşi le întreţinusem la fel pe ambele, iar durata de viaţa e de două-trei săptămâni. Am sunat la firmă şi m-am plâns de lucrul ăsta şi după 2 ore (specificasem o ora exactă de la care puteam fi găsită acasă), s-a prezentat la mine chiar proprietarul afacerii, domnul Rareş Pascal care, după ce a verificat atomizorul a conchis că are clar o hibă şi, drept urmare mi l-a înlocuit fără nici un fel de costuri. Gestul mă determină să comand pe viitor doar de la ei, deşi mai există magazine online de profil în Iaşi. Mi-e clar că domnul Pascal, deşi foarte tânăr, ştie să facă afaceri şi să-şi fidelizeze clienţii.

Cea de-a doua firmă pe care o recomand prestează servicii mai prozaice: este vorba de atelierul de cizmărie/reparaţii încălţăminte Malin de pe strada Cuza Vodă din Iaşi. E pe aceeaşi parte de stradă cu Poşta mare de pe Cuza Vodă şi chiar în imediata apropiere. Acolo am întâlnit-o pe doamna Lidia, proprietara afacerii, care este de o amabilitate şi bun gust cum n-am întâlnit niciodată în asemenea ramuri ale comerţului, obişnuită fiind cu cizmarul care-şi aşteaptă clienţii în compania unui prieten, bând alcool şi jucând table.  Spaţiul în sine e curat, elegant chiar, iar lucrările executate de foarte bună calitate. Folosesc serviciile firmei de câţiva ani deja (firma la care lucrez a funcţionat într-un timp în proximitate şi atunci am descoperit-o) şi întotdeauna am fost mulţumită de grija cu care mi-au schimbat feţele la tocuri, mi-au lipit/cusut încălţăminte încă bună care se dezlipise, de felul în care mi-au făcut găuri suplimentare la nişte curele pe care nu puteam să le port pentru că slăbisem sau cum mi-au cusut fermoare noi la poşete.

Nici unul dintre cei doi nu ştie că am blog şi, cu atât mai puţin, că scriu despre ei şi afacerile lor, însă chiar merită să-i recomand.

6 comentarii :

  1. eu iti recomand magazinul BBUP abia lansat in Iasi, abia astazi am vazut ca s-a deschis. :D Abia asteptam sa se deschida si la noi, din exces de zel si euforie am plecat cu 2 perechi de papuci, una pt mine si alta pentru mama. Mamei ii sunt mari, dar vad eu cum scap de ei. Pantofii sunt din piele si preturile sunt accesibile, chiar merita sa dai 150lei pe un pantof din piele. Te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, detalii please! Unde-i situat magazinul?
      Ce nr. sunt papucii pt. mama si cum arata?

      Ștergere
    2. Magazinul este in centru, vizavi de Ultimate design, daca nu stii unde este Ultimate design - este in zona cu Starea civila dar mai jos, spre Stefan, chiar pe partea dreapta. Au pantofi, sandale pentru femei si barbati, incaltamintea este in 90% din cazuri din piele. Mama poarta 39, eu am cumparat un 40 care de fapt ar fi un 40,5 dupa cate mi-am dat seama mai apoi...

      Ștergere
    3. Stiu! Strada aia se cheama 14 Dec.1989. Din cate zici, magazinul ar fi cam pe unde a fost Optinova.
      Pantofii aia sunt mari (si eu port tot 39)si nu prea vad ce poti sa faci cu ei, insa nu te-ai gandit sa te duci sa-i schimbi cu o marime mai mica?

      Ștergere
  2. Domnul Rares Pascal?! Mai sa nu-mi recunosc cumnatul :)
    Oricum, daca te supara cu ceva, apeleaza cu incredere la mine. Il pun eu la punct imediat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Gabi, dar nu cred sa fie cazul pentru ca e un dragut!

      Ștergere