joi, 19 iulie 2012

"Marile" vacanţe

Cum vă spuneam şi aici, de mâine intru în concediu. Ar trebui să mă bucur, însă, nici după o lună de la acel articol nu am reuşit să găsesc o ofertă convenabilă pentru un sejur la mare. La marea noastră, pentru că la cea a bulgarilor  sau "egeea" grecilor am renunţat să mă gândesc din motive pecuniare, biensur.
În tot acest răstimp am căutat oferte, am citit review-uri şi, nimic. Sunt, în continuare fascinată de ofertele făcute de vechile hoteluri comuniste, care n-au mai făcut nici o îmbunătăţire (n-ai să vezi internet wireless, neam!) şi totuşi au nesimţirea să ceară câte 100 şi ceva de lei pe noapte, de persoană. Hoteluri care au în fotografiile de prezentare aceleaşi mochete (buclate, cei de vârsta mea ştiu cum arătau), frigider şi televizor în cameră doar contra unei sume zilnice, aer condiţionat doar în visele mele şi, în general, interioare pe care le recunosc şi acum, ţinând cont de faptul că am mers la mare de la vârsta de 2 ani. Astăzi am dat chiar de o ofertă făcută de hotelul Aida de la Saturn, de care turiştii se plângeau că pute a mucegai de te dărâmă. Şi am râs (că-mi permit, că n-am cheltuit eu banii !) pentru că mi-am amintit cum, acum mai bine de 30 de ani , în timpul unui sejur cu părinţii în respectiva staţiune, am fost să vizităm nişte prieteni ai părinţilor mei, cazaţi la hotelul Aida, loc în care eu n-am putut sta mai mult de câteva minute pentru că era aşa de umed, întunecos şi mirosea foarte tare a mucegai. Vă daţi seama cât de tare m-a impresionat lucrul ăsta dacă mi-l mai amintesc şi acum... Ei bine, se pare că de atunci şi până în ziua de azi, nu s-a schimbat nimic!
Aşa că, încă mai studiez oferte, fac calcule şi mă minunez. Doar că, la un moment dat va trebui să mă decid, că altfel rămân cu minunatul şi aşa îmi trece concediul. Recunosc că am o slăbiciune deosebită faţă de staţiunile din sudul litoralului, cât şi faţă de Eforie Nord, pentru că acolo am fost cel mai des de-a lungul vacanţelor mele din copilărie şi că nu-mi place deloc Mamaia. Doar dacă-i musai! :D
Mai fac o tentativă, scriindu-le câtorva agenţii de turism, pe care am să le rog să-mi facă câteva oferte în limita bugetului meu. Să vedem câte îmi vor răspunde şi cât de viabile vor fi ofertele. Vă ţin la curent!

14 comentarii :

  1. Si eu am tot cautat si nimic pe placul meu :(. In Romania nu vreau, vreau Grecia, Egipt, Coasta de Azur, Croatia poate, Turcia asa si asa...cam astea :|. Daca gasesti ceva rentabil anunta-ma!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar sa ne spui daca ti-au raspuns agentiile de turism. Eventual cu nume, ca sa stim si noi cui ii pasa si cui nu de potentialii clienti.
    Laura

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Aia-i in nord si mi-a cam trecut vremea de Costinesti. Si nici Ring-ul nu mai e... :D

      Ștergere
  4. Concediu placut Miki!Situatia de la mare nu o sa se schimbe prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. nici eu nu vroiam sa aud de mamaia pana anul trecut cand am fost convinsa sa merg..a fost mai ok decat ma asteptam... si pret bun dar nah am fost in septembrie... eu de multi ani am renuntat sa merg la mare in plin sezon, e crima si pt linistea mea si pt buget si nu se merita.. in septembrie e mult mai civilizat si mai aerisit. mult succes .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost la Mamaia si nu mi-a placut nimic. De la aglomeratia de cocalari si pitipoance, pana la preturile mult mai mari decat in celelalte statiuni, totul ma determina sa refuz orice interactiune cu statiunea asta. Prefer sa-i vad pe aia mai necajiti (si mai putin eleganti) care fac eforturi sa-si aduca copiii cateva zile la mare, chiar daca si printre ei sunt marlani care te exaspereaza cu lipsa manierelor.

      Ștergere
  6. eu ti-as recomanda Delta Dunarii: mai ieftin, mai calm... si apa mai calda. numai ca e mai rustic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si sunt multi tantari, pe care eu ii urasc!
      Inca nu am curajul sa-i infrunt. Poate la anul :D

      Ștergere