marți, 30 octombrie 2012

Feriţi-vă de răceală şi gripă


În timpul lunilor reci de iarnă, atunci când suntem vulnerabili la răceli şi gripă, plantele ne pot ajuta să ne menţinem sănătoşi. Multe plante au proprietăţi antibacteriene şi antiseptice care ajută organismul să reziste la germeni şi infecţii, altele stimuleză sistemul imunitar şi scurtează timpul de recuperare. Unele plante pot fi folosite pentru a trata în mod natural și a ameliorara simptomele răcelii şi gripei, inclusiv durerile de gât şi congestia nazală. 
Iarna aduce vreme deprimantă, dimineţi întunecate şi seri reci, la care, dacă mai adaugi şi o răceala, ai toate şansele să te simţi la fel de mizerabil ca vremea de afară.
Tuse și strănut, dureri de articulații, de cap, în gât, transpirație și senzație de frig, simptome cunoscute tuturor.

Principala problemă cu răceala şi gripa este că, deși există multe produse pe piață pentru a ușura simptomele, nu este de fapt nici un remediu. Răceala trece în 7 zile, tratată şi într-o săptămână, netratată. Aşa zice o vorbă din bătrâni, iar eu zic că mai bine să prevenim, decât să tratăm.

M-am gândit că ar fi folositor un articol în care să vă vorbesc despre răceala, gripă, simptomele lor şi modalităţi de a le evita sau, după caz, de a le trata.

Simptomele răcelii
Răceala are multe forme, iar simptomele variază de la persoană la persoană, însă cele mai frecvente simptome pot include un nas înfundat sau secreții nazale, strănut, tuse, durere în gât, răgușeală, dureri de cap şi senzație de oboseală. Răceala poate dura între 24 de ore și zece zile.

Simptomele de gripă
Gripa este mult mai invalidantă decât răceala. Unele dintre simptome sunt similare gripei, însă de această dată vom avea şi febră şi dureri musculare. Specialiştii spun că gripa trece într-un interval de una-două săptămâni.

Lichide, somn şi căldură
Remediul natural pentru răceală şi gripă este odihna, îngurgitarea de lichide, de preferinţă ceaiuri calde, cât şi menţinerea corpului cald şi confortabil. Atunci când suferim de răceală şi gripă, corpurile noastre tânjesc în mod natural după căldură, odihnă şi lichide și, prin ignorarea acestor mesaje ale organismului, nu facem decât să prelungim boala.



Din experienţa personală vă pot spune că toate simptomele sunt mult diminuate atunci când virusurile întâlnesc un organism pregătit pentru a înfrunta boala. Pentru asta nu-i nevoie decât ca odată cu venirea sezonului rece, să luaţi câteva suplimente alimentare care conţin echinacea, vitamina C, zinc... Dacă toate astea vin după administrarea frecventă a unui ulei de peşte, bogat în Omega 3, a spirulinei, cu atât mai bun rezultatul. Odată ce am răcit deja, salicilolul natural, o aspirină naturală care nu dă efecte secundare, o să facă minuni.
Shoppaholicele înnebunite după cumpărături online şi persoanele ocupate în general, le pot comanda online de la Magazinul Dacic Cool, care comercializează produse naturiste ale firmei Hofigal, la preţuri foarte bune. Livrarea produselor se face ori prin Poşta Română contra unui tarif de 8 lei, ori printr-o firmă de curierat, pentru un tarif de 16 lei.
  

Păstrați aceste remedii pe bază de plante la îndemână şi folosiţi-le ori de câte ori aveți nevoie de ele.

16 comentarii :

  1. prea târziu, fată! bolesc de-o săptămână! :)) acu-s mai bine un pic. doar un pic. atâta cât să pot să scot casa din colb!
    hai te pup! sănătate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las' ca si io am tras-o acu vreo 2 saptamani. Un we intreg am bolit, da' m-am refacut destul de repede.

      Ștergere
  2. Tin o cura cu Omega 3 Forte si Spirulina cu catina.Sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurelia, imi inchipui, insa eu sunt tare inconsecventa. Iau o luna, doua si dupa asta ma plictisesc, uit si tare nu-i bine

      Ștergere
  3. Consum si eu suplimente de la Hofigal si mi se par foarte bune. Eu sunt maniaca dupa suplimente, de cativa ani le iau zilnic (le alternez), mai ales ca am un regim alimentar cam dezordonat si de multe ori trec peste mesele principale si nu mananc decat desert :))
    Momentan sunt putin ragusita,m-a contaminat sora mea desi am incercat sa ma feresc in fel si chip de pericol. Dar continui sa iau suplimentele si sa beau mult ceai si observ ca ma simt destul de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurora, pentru laringita iti recomand "chaud oeuf" (popular ii zice "şodou"). Amesteci lapte fierbinte cu un galbenus de ou si miere de albine. E si bun la gust, face si bine gâtuţului :D
      Sa te faci bine!

      Ștergere
    2. Multumesc, Miki. Chiar acum ma duc sa imi prepar.

      Ștergere
  4. eu am luat preventiv un supliment de aici (echinacea, gheara mîței și propolis) iar acum văd acum cum cade lumea pe capete pradă răcelii și eu zburd liniștită. Ar mai fi de precizat că echinaceea nu se ia ÎN NICIUN CAZ dacă deja suntem răciți că iese cu bai.
    din ciclul mai bine previn decât tratez cobor imediat să-mi iau ceva cu vitamina C și zinc, să completez panoplia de arme.
    spunea Dr Oz că vitamina D e ultra importantă pentru imunitate (pe aia cred că o găsim în uleiul de pește)
    hai sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesanta chestia cu echinaceea. Nu stiam ca face rau daca e luata cand esti deja racit.
      Se pare ca vitamina D sintetizata din alimente e mult prea putina pentru necesarul organismului, asa ca daca nu avem ocazia sa facem bai de ultraviolete, o tableta de vit.D pe zi rezolva toate problemele.
      Phoaaai, de cand nu l-am mai vazut pe dr.Oz! Ma uitam pe vremuri la emisiunile lui Oprah si era invitat cvasi permanent.
      Sanatate!

      Ștergere
  5. spirulina este foarte buna...nu am racit de 4 ani !

    RăspundețiȘtergere
  6. unde se desfasoara campania asta? ati primit emailuri? am tot cautat si nu am gasit nimic. :( Coco spirulina este si periculoasa in acelasi timp, are destule efecte negative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, da, am primit invitatie de a participa din partea celor de la Dacic Cool.

      Ștergere
  7. Mai, tu-mi furi meseria! :D
    Bune sumplimentele astea. Dar mai bune-s cele extrase direct de organismul nostru din legume si fructe proaspete, care inca se mai gasesc prin piete, asa ca las asta pentru mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Mel, stii si tu ca la fotbal, politica si medicina se pricepe tot romanul. Mai ales de cand are internetul la dispozitie :D
      Un guest-post cu sfaturi de sezon venite de la o profesionista? Daca n-ai timp acum, poate unul cu sfaturi de cumpatare pentru mesele de sarbatori

      Ștergere