duminică, 4 noiembrie 2012

Despre una, despre alta...

Săptămâna care tocmai se încheie a fost una nu prea grozavă, pentru că încă de luni am fost nevoită să-mi excizez niște alunițe care aveau o formă care mă îngrijora și, deși operațiile în sine nu m-au durut, injecțiile pentru anestezia locală au făcut să-mi stea inima-n loc. Una dintre ele a fost nevoie să fie excizată cu bisturiul, iar incizia să fie cusută. Partea mai puțin bună e că aseară sutura s-a desfăcut într-o margine și am emoții, pentru că nu știu dacă trebuie refăcută sau rămâne să se cicatrizeze așa. Rămâne să vorbesc cu prietena mea Gabi, medicul dermatolog care m-a operat, să vedem ce e de făcut. Oricum, mi-e groază de altă anestezie pentru o altă sutură.
În rest, a fost o săptămână anostă în care n-am făcut mai nimic, cu excepția faptului că am dat o comandă mică la Dacic Cool, pentru că au o ofertă mișto pentru cei care-și serbează onomastica de Mihail și Gavril.
Ieri a fost Pomenirea morților la cei de rit romano-catolic și am fost la cimitir la tata și la socrul meu, ocazie cu care am pozat un copac tare frumos. Sau așa mi s-a părut mie.


După o scurtă oprire la Lidl, de unde mi-am mărit colecția de dulciuri (apropo, au apărut edițiile limitate de Crăciun!) și am făcut din parcare o poză Mănăstirii Galata, am plecat spre casă.


Incredibil cât de calde au fost aceste prime zile de noiembrie! Au urcat temperaturile până pe la 20 de grade, fapt nemaiauzit de mine până acum. Din câte se pare, zilele călduroase or să mai rămână cu noi, cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare.
Acum vă las, pentru că mă duc să calc o bluză pentru mâine și, poate, să-mi fac unghiile. Adică nu știu sigur dacă le fac, pentru că n-am chef. Mai văd eu...
Să aveți o săptămână frumoasă, însorită și călduroasă!

12 comentarii :

  1. Si pe mine m-au cam luat prin surprindere zilele calduroase.Abia astept sa vin din nou in Iasi.Mi-am luat o vacanta de cateva saptamani, dar deja mi-e dor.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm...foarte urate aceste mici interventii...din pacate si eu am avut 4 alunite de indepartat...toate cu bisturiu, una mare pe fata, deasupra buzei care era marele meu complex in adolescenta :(( acum a trecut aproape un an si a ramas doar o mica cicatrice. Cea mai dureroasa si cu vindecare foarte indelungata a fost in talpa, exact in mijloc, deoarece era suspecta au operat mai profund, o experienta oribila, anestezia a fost mai rau decat o durere de masea....5 zile am stat cu carje si 2 saptamani am schiopatat....in februarie fac un an de la operatie, dar inca simt in talpa o mica sensibilitate....
    din fericire totul este bine cand se termina cu bine. Multa sanatate!
    viziteaza-ma pe http://ramy-s.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar stiu c-ai tras-o, nu gluma! Ma duc si eu acum la dr. sa vad ce zice de sutura desprinsa.
      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  3. Si eu am un neg alb pe fata si imi este groaza de doctor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil că nu e nimic cu plaga aia și doctorul va decide că e mai bine s-o lase să se închidă singură.
    Și Peșty are una lfel, râzîcios cum e el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mel, am fost, si mi-a recomandat sa ma dau cu Cicabio pana se reface tesutul pana la stratul superior. Acum sunt OK. Mai rau e ca nu pot face baie =((

      Ștergere
  5. La mulți ani, Mikilușă! să crești mare și frumoasă și sănătoasă! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Oaileu, fă-te bine! Cât despre baie, oricum citesc tot mai des că nu e tocmai sănătoasă. Adica mă rog, duș da, baie mai rar:)

    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mor daca nu pot sa stau intinsa in cada, in apa calda, cu saruri sau spumante... Adica mi se pare ca traiesc degeaba daca nu ma rasfat asa macar o data pe saptamana. Si acu... Da' o sa treaca si o sa-mi scot parleala

      Ștergere