miercuri, 12 decembrie 2012

Life as I live it!

Adică, fetelor, nebunie curată!
Dar să-ncep cu începutul... Duminică pe la prânz m-am gândit eu c-ar fi bine să merg la vot, cu toate că habar n-aveam cine candida în colegiul meu. Ningea abundent, apos, o "frumuseţe" de vreme! Pe drum m-am oprit la un second-hand deschis pe strada mea, acolo unde n-am găsit niciodată nimic care să-mi placă, pentru că prin geam se vedea că-i plin de marfă. Şi de data asta am avut noroc, pentru că am găsit o geantă frumoasă, nouă

culoarea originală e mai vie, cu blitz și reglarea balansului de alb e tot ce am reușit, dat fiind că nu am lumină naturală

şi două baticuri din mătase naturală, noi, made in Japan :D Geanta a costat 29 de lei, iar baticurile, unul 5, iar celălalt 6 lei.

cea din stânga e Tie Rack și are pe etichetă prețul de 69 de lire sterline :D

Eeei, şi aventura începe după ce mi-am exercitat dreptul la vot, atunci când am primit un telefon de la mama care plângea şi-mi spunea că i s-au furat 700 de lei din poşetă. Unde? Acasă la o prietenă de-a ei, acolo unde s-a dus după ce a trecut pe la mine să-i dau banii pe care i-am scos de pe cardul de pensie. Prietena respectivă (sau mai bine zis fosta prietenă!) ţine în gazdă o fată de la ţară, Bianca, elevă în clasa a 10-a la liceul V.Alecsandri, care se pare că e dintr-o familie cu posibilităţi materiale reduse, fapt care a frustrat-o îndeajuns încât să fure pensia mamei mele din poşeta lăsată în holul de la intrare, pe cuier. Am fi putut bănui orice alt făptaş dacă nu ar fi luat doar 700 de lei din 900. Pentru că prietena mamei nici nu a vrut să discute despre acest lucru, am anunţat poliţia care a început investigaţiile în urma plângerii penale formulate de mama. Am rămas surprinse de atitudinea prietenei mamei, care a dat zeci de ani de prietenie pentru a apăra hoaţa, care-i plătește 200 de lei chirie pe lună, asta în condiţiile în care domnişoara a mai pus mâna şi altădata pe nişte bani ai unei musafire a gazdei. Aşa se face că duminica mi-am petrecut-o cu mama la poliţie, completând tot felul de declaraţii, plângeri etc. Ca un final al aventurii, luni dimineaţă mama a primit de la mama fetei suma de 700 de lei, declarând cu ocazia asta că i-a adus banii "chiar dacă fata e posibil să nu fie vinovată, dar o să aflăm noi adevărul!". Din păcate, lucrurile nu stau în puterea noastră, unei plângeri penale dându-i-se curs indiferent dacă pe parcursul cercetării prejudiciul este recuperat. Şi aşa, fata asta s-a ales cu o pată pe cazierul judiciar.
Cu asta m-am ocupat duminică

19 comentarii :

  1. ce pacat ca exista astfel de persoane care pun mana pe lucrurile care nu le apartin :((( pacat ca o fata asa tanara a invatat sa fure deja...ce viitor se anunta pt ea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper ca vor avea parintii puterea s-o determine sa nu mai faca asa ceva, asta daca n-o fi devenit deja un obicei

      Ștergere
  2. Jenant....din pacate acesta a tineretul zilelor noastre.Sa te pretezi sa furi ..PENSIA ..cuiva??Jenant dar din pacate adevarat.
    Pe plan secund...geanta si baticurile achizitionate imi plac MAXIM!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MOnica, eu sper că fata asta face parte dintr-un mic procent de infractori.Te pup şi te mai aştept!

      Ștergere
  3. Macar daca o ducea capul sa nu fure toti banii, plus de asta mai avea si antecedente. Urat de tot, bine ca ai recuperat banii. SH ala este cumva langa lantul de banci: transilvania & co, in spate la Palas, pe langa biserica Sf Constantin si Elena? Daca nu, mai multe detalii plz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, păi asta-i, că n-a furat tot şi aşa şi-a dat seama şi poliţia ca ea e faptasa! s-h-ul e pe străduţa care face spre BAhlui, cum vii pe Sf.Andrei spre ieşirea către str.Palat (str.Ghibanescu)

      Ștergere
  4. chiar ieri am auzit ceva foarte asemanator !

    RăspundețiȘtergere
  5. Urat!!! Multe persoane apara vinovatii desi stiu care e adevarul. Asta arata cat dadea femeia aia pe prietenia mamei tale, iar cat despre pustoaica, n-am ce sa zic, si eu am fost in clasa a 10 a si am avut neajunsuri dar de ce sa furi? Ideea e ca a mai avut antecedente si au mai prins-o inca o data, si da urat mai ales ca fata. Dar nah!! Cine stie ce s-o fi gandit ca poate mamei tale ii e rusine sa isi ceara banii inapoi :)) Saracuta!!
    Minciuna are picioare scurte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp, a prins curaj si cealalta prietena sa-si revendice banii furati de fata, cand a venit la Sf.Paraschiva si, fara nici un fel de comentariu de data asta, i-au fost trimisi prin posta :D

      Ștergere
    2. Ma intreb ce i-au facut parintii ei, adica ei o trimit sa faca scoala si ea da cu jula. Eu o bateam de ii suna apa in cap, sa se lecuiasca de furat.

      Ștergere
    3. Se pare ca asa s-a si intamplat (de bataie zic!) sau cel putin asa i-a zis taica-su, mamei mele. Doar ca uneori "naravul din fire, n-are lecuire"

      Ștergere
    4. uite ca eu nu sutn de acord cu bataia.
      Mi-e frica de faptul ca furtul e un mod de reazbunare, de refulare a frustrarilor, si clar o problema e din familie, daca singura solutie este...bataia.
      Parintii se poarta animalic, copilul face la fel, dar nu cu forta, ci cu...jmanglitul. Si cred ca am descoperit principala cauza.

      In asemenea cazuri, as apele la alta arma, pe care cred ca nu o cunoaste: vorbitul frumos, si tratatul copilului ca un om matur. Ca banii se obtin cu greu, ca se munceste pt asta, si ca e o dovada de respect sa nu umble in lucrurile altora, cu nimeni nu umbla in ale ei. Si oferit copilului sansa sa mucneasca.


      Prima idee e sa compar cu adolescenta mea - anii post-decembrishti nu au fost usori - dar munceam la tara, dadeam meditatii, astea dandu-mi suficienta imagine si apreciere a interactiunii cu ceilalti oameni si cu banii. Dar e gresit, fiecar caz e unic, ficare om e unic.

      Ștergere
    5. Nici eu nu sunt de acord cu abuzurile fizice de acest fel, chiar daca vin din partea unor parinti care, poate, asa-i duce capul sa faca educatie si rezultatul se vede.

      Ștergere
  6. Eu uneori stau si ma intreb, ce au in cap(sau mai bine spus, ce nu au) tinerii din zilele noastre.
    Eu la varsta ei eram inca timida si respectuoasa pana peste masura cu persoane in varsta.Cand se intampla sa primesc un cadou in bani de la rude, chiar si de la prieteni apropiati ai familiei, imi venea sa intru in pamant de rusine..iar acum, ma uit la fete de 11 ani care raspund cu un tupeu si o nesimtire iesita din comun la niste lucruri si intamplari banale.Nu inteleg ce se intampla cu fetele astea care vin de la tara de le stransforma in asa fel orasul...
    Problema e ca fata, daca a facut chestia asta de mai multe ori, o va face in continuare.Ori e obicei prost, ori boala si parintii nu isi dau seama, desi ii condamn si pe ei intr-o oarecare masura pentru educatia data, pentru ca totul porneste de la ei si de la invatatura din casa.
    Mai rau de asa spusa prietena care prefera sa doarma cu raul la san..dar fiecare isi duce viata asa cum vrea.
    Te pup Miki!Sper ca weekend-ul asta sa iti fie mai linistit!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si uite Miki, am facut un review mai maricel la oja magnetica.Sper sa-ti placa, pentru ca mie cu siguranta mi-a placut!
      http://everythingaboutlittlesecrets.blogspot.ro/2012/12/oja-magnetica-flormar.html

      Ștergere
    2. Am observat si eu obraznicia unora dintre fetele de 11-12, pana-n 17-18 ani, si n-o inteleg. Pot sa inteleg ca lumea evolueaza (nu neaparat in sensul bun!) si ca obedienta pe care o aveam eu la varstele astea nu li se potriveste si copiilor de azi, insa de la asta si pana la agresivitatea verbala si gestica de acum, e cale lunga. Pe de alta parte, am convingerea ca toti se poarta asa numai pentru ca au fost incurajati de parinti

      Ștergere
  7. am mai comentat, dar vad ca s-a dus in neant.

    Voiam sa zic ca ai facut f. bine ca ai facut reclamatie la politie. Ii faci un bine fetei. Varsta adolescentei pt unii e destul de grea, maturizarea nu vine la fel, nu constientizeaza toti copiii la fel ce e corect, ce nu, ce li se cuvine si ce nu.
    Faptul ca a furat acum nu inseamna ca o sa devina hot pe viata. Poate are o ratacire, unii copii fac asta din teribilism, sau ca au auzit la scoala, sau ca sa impresioneze gasca, sau doar sa vada cum e, etc. Cunosc 2 adolescenti in jurul meu, mai mici, care au avut perioada din asta. Le-a trecut. Solutia difera, dar familia trebuie sa discute cu copilul, si daca simte nevoia de bani mai multi: munca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu, pentru ca fata asta sta o lunga perioada departe de parinti, asa ca nu are cine s-o educe.

      Ștergere