vineri, 21 decembrie 2012

Produse bio româneşti? Sigur!

Din punctul meu de vedere, e simplu: pentru că am încredere în brandurile româneşti! Ştiu sigur că instituţiile abilitate să certifice diverse chestii nu-s deloc îngăduitoare cu firmele româneşti, aşa că până nu-i totul perfect, nu le dă certificarea. 
Am avut plăcerea de a mi se oferi pentru testare de către Apimond, două borcănele cu miere bio. Unul e cu miere de salcâm cu batonaşe de vanilie, iar celălalt cu miere de zmeură


Sunt grozav de gustoase! Iar preţul e unul cât se poate de corect. 
S-a potrivit ca în ziua când am luat de la poşta pachetul, să vină pe la mine un vecin, apicultor, care trebuia să-mi lase două borcane de miere de salcâm, pentru care vorbisem cu ceva timp în urmă. A studiat omul borcănelele şi i-am şi dat să guste. Verdictul a fost fără echivoc: e o miere curată, foarte, foarte bună!

Beneficiile mierii sunt universal acceptate. Rețete simple care folosesc mierea pentru tratarea afecţiunilor respiratorii uşoare, pentru a mări vitalitatea, ajută deasemeni şi la vindecarea rănilor simple, cât şi la reducerea simptomelor stresului. În plus, mierea în stare pură (bio) este utilizată şi în tratamente de înfrumusețare. Preferat ca îndulcitor, mierea este o alternativă naturală la utilizarea de zahăr.
Recent, studiile indică faptul că mierea are proprietaţi naturale antioxidante importante.
Antioxidanţii ajută la protejarea pielii de razele UV nocive și vă ajută să vă păstrați pielea tânără.
Mierea este ingredientul perfect pentru reţetele de îngrijire a părului şi a tenului. Aceasta conține vitamine si antioxidanţi, cel mai important fiind pinocembrin-ul care poate fi găsit doar în miere. Mierea este o sursă bogată de carbohidraţi, oferind o sursă rapidă de energie. De asemeni, este un aliment sigur și sănătos pentru copii și adulți, însă nu este recomandat a fi consumat de diabetici şi de copii sub 1 an. Totuşi, din experienţa proprie, vă pot spune că şi persoanele care suferă de diabet (este cazul mamei, care este insulino-dependentă) pot îndulci ceaiul sau cafeaua cu un strop de miere, dar numai de salcâm!
Abia aştept zilele de Crăciun să mă delectez cu o cană de lapte cald îndulcit cu miere de salcâm cu vanilie! 

7 comentarii :

  1. ce bine suna...cu vanilie , cu zmeura...mmm...

    RăspundețiȘtergere
  2. mvai, miki, cred ca e mult bun mierea asta! I heart honey. dar, pentru ca am aflat de aici de la tine de firma asta, m-am uitat un pic pe site-ul lor si ia uite ce am gasit: http://apimond.ro/ingrijirea-fetei/masca-reintinerire-cu-venin-albine-anti-imbatrinire-anti-rid
    am citit despre produsele anti-rid cu venin de albine ca sunt facatoare de miracole. ce zici, cum ti se pare ideea? sau doar pe mine ma incanta?
    pofta buna la mierea delicioasa si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut timp sa studiez oferta lor completa, insa din ce-mi amintesc, veninul de albine chiar face bine. Chiar stiu pe cineva care se lasa intepat benevol, pentru ca zice ca-i face bine la sist.imunitar si contra reumatismului.

      Ștergere
  3. Miki, ti-am citit cu placere articolul. Tot la o cana cu lapte ma gandesc si eu atunci cand vine vorba despre mierea cu vanilie. Doamne, e asa gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Aurora, e o nebunie cat e de gustoasa! Dupa ce termin borcanul, sigur dau comanda. Si am sa incerc si alte sortimente, ca nu au cum sa fie rele.

      Ștergere