joi, 12 iunie 2014

Testez biscuiţii Gerble

Marți s-a împlinit o lună de când țin dietă. După cum v-am mai spus, m-am îngrășat foarte mult după ce m-am lăsat de fumat și, în plus, am și colesterul și trigliceridele la niște cote alarmante.
Așa că m-am hotărât să merg la doctor. Și doctorul, specializat în diabet și boli de nutriție, mi-a prescris dietă. Adio semințe de floarea soarelui pe care le iubeam cam cum iubeam pe vremuri țigara, adio dulciuri pline de zahăr, adio... cam tot ce-mi plăcea și mâncam nemăsurat.
Acum totul e cu măsură: 60 de grame de cereale cu 200 de ml. de iaurt "slăbănog" la mic dejun, 250 de ml. de ciorbă, două linguri de felul doi gătit o cratiță în două lingurițe de ulei de măsline etc. ș.a.m.d.
Singurul dulce pe care mi-l îngăduie dieta sunt gustările de la 10-11 și de la 16-17, care trebuie să conțină 100 de grame de fructe și unul-doi biscuiți dietetici. 
Așa că, campania BUZZStore de testare gratuită a biscuiților dietetici Gerble a picat cum nu se poate mai bine.
În cadrul acestei campanii am primit spre testare 5 pachete cu biscuiți, fiecare de un alt tip.
Poate vă închipuiți, la fel ca toți cei cărora le-am zis de produsele astea, că fiind dietetici biscuiții ăștia nu au nici un gust. Nimic mai fals!



Am desfăcut pachetul de cum l-am primit și, pentru că se apropia ora pentru gustare, am profitat, începând cu biscuiții Gerble Miel Sesame (miere și susan) care-s fantastic de buni. Serios! Încă nu am întâlnit biscuiți atât de crocanți și de gustoși!
În dupa-amiaza aceea am servit-o, cu același tip de biscuiți, și pe colega, și vechea mea prietenă, L., care i-a apreciat la fel de mult ca și mine, cu atât mai mult cu cât, ea cumpără frecvent biscuiți fără adaos de zahăr pentru nepoțelul ei.


A doua zi, gustarea a constat din două piersici și 3 biscuiți Gerble Miel Chataigne (miere și castane). Mi-au plăcut, însă nu la fel de mult ca cei cu susan.


Ieri a fost mama în vizită și am făcut-o și pe ea părtașă la această campanie. Mama este diabetică insulino-dependentă, așa că dulciurile sunt rara avis în alimentația ei. Însă biscuiții ăștia i-au plăcut așa de mult, încât pentru câteva zile,  gustarea ei de la ora 10 (da, diabeticii au o dietă oarecum asemănătoare cu a supraponderalilor!) o să fie câte 2 biscuiți.


Mâine am de gând să încerc pe cei cu smochine și soia. Revin, bineînțeles, cu un scurt review :)

16 comentarii :

  1. Mmmm, par foarte apetisanti! Ii gasim in toate supermarket-urile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, i-am vazut la Auchan si la Kaufland. Nu toate sortimentele, din pacate. Pretul variaza de la 8 lei si ceva (cei cu susan :D), la 11-14 lei (pachete mai mari)

      Ștergere
  2. Mie îmi plac toți, am dat o tură prin toate pachetele. Chiar sunt niște produse dietetice bune, comparativ cu altele. Eu mănânc și de la Gerlinea momentan, dar pe cuvânt că nu mă satur oricâți aș mânca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mâncat doar ciocolata de la Gerlinea și nu mi-a plăcut. Biscuiți am mai mâncat de la Goulon și când am terminat pachetul, nu am mai luat alții ca nu mi-au plăcut prea mult.

      Ștergere
  3. Gand la gand! Acum o saptamana am cumparat primii mei biscuiti dietetici de la marca Gullon (spaniola) sunt absolut deliciosi si ma obliga in acelasi timp sa ii consum cu ceai, pentru ca mi-am impus sa beau si ceai seara sa pot dormi :))
    Ma tenteaza astia de la Gerble de ce sa nu recunosc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gărgăriţo, Gerble sunt muuuult mai buni! Aproape ca niste cookies :)

      Ștergere
  4. Foarte interesanti par! Ma uit in Auchan dupa ei!
    Ma bucur pentru tine ca esti la regim in sensul ca tot acest mod de viata te va face sa te simti mai bine si sa fii mai sanatoasa!
    Iti tin pumnii!
    Uite o bloggerita din Cluj care a trecut prin ceva similar si care se specializeaza in nutritie.
    www.sigina.ro
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cecilia, o stiu pe Sigina :) Cat despre dieta, sa stii ca nici inainte nu ma simteam rau, pentru ca valori mari ale colesterolului si trigliceridelor nu dau simptome invalidante decat dupa mai multi ani. Este mai mult disconfortul vizual pe care-l resimt acut cand ma uit in oglinda =))

      Ștergere
  5. felicitari pentru prima luna!

    arata bine biscuitii aia, nu ma mir ca au avut atata trecere :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! :)
      Biscuitii sunt buni cu adevarat, asa ca eram sigura ca au sa-mi placa

      Ștergere
  6. Sunt foarte buni si cei cu smochine si soia, desi nu credeam ca o sa-mi placa vreodata ceva ce contine soia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot spune de nici unii ca nu ar fi buni sau ca nu mi-ar placea. Soia e foarte buna. Noua ni s-a inoculat ideea ca e ceva prea putin benefic sanatatii, pentru ca a facut parte din produsele alimentare fabricate inainte de '89. Cel putin pentru femei, consumul de soia este mai mult decat benefic, asta in cazul in care, atunci cand vine vremea, respectiva persoana vrea sa evite manifestarile extrem de neplacute ale menopauzei (bufeuri, nervozitate etc.). Tarile asiatice in care se consuma soia zilnic (China. Coreea de Sud Japonia sau Thailanda), femeile trec peste aceste manifestari fara sa le sita, tocmai pentru ca au consumat soia toata viata.

      Ștergere
  7. 1. nu exista biscuiti "dietetici", toti au tone de calorii si raspunsul insulinic este identic.
    2. de ce renuntati la semintele de floarea soarelui?... http://www.fitbody.ro/care-sunt-beneficiile-consumului-semintelor-de-floarea-soarelui.html
    3. soia de pe piata noastra este modficata genetic, este un dezastru pentru organismul nostru. Cat despre fitoestrogeni, mai sunt multe de dezbatut si nu putem emite cu siguranta ca ne afecteaza sau nu nivelul de estrogen din organism pentru ca studii inca se desfasoara...

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Glicemia mea e 82, deci nu reprezinta o problema. Inca!
    2. pentru ca mancam foarte multe, pentru ca contin o cantitate f.mare de ulei (chiar si nesaturat) care stimuleaza cresterea trigliceridelor, pentru ca-mi stricam dintii, spargandu-le :D
    3. mai peste tot cerealele sunt modificate genetic, insa habar n-am cum stau lucrurile in Asia. Cat despre efectul provocat de soia de la noi, n-as fi asa categorica. Despre efectul nivelului crescut de estrogen, pot tine o prelegere vasta. A fost cauza aparitiei fibroamelor uterine, pentru care motiv, in 2008, am suferit o histerectomie.

    RăspundețiȘtergere