marți, 7 iulie 2015

Testez Polen crud poliflor de la Apiland

Continuu colaborarea cu Apiland, raiul produselor apicole, care mi-au trimis de data asta pentru testare o cutie cu polen crud poliflor.


Dacă lăptişorul de matcă îl consider un produs cosmetic foarte bun, pentru că nu agreez gustul pentru o cură internă, polenul e ceva mai uşor de înghiţit. Are gust dulce-acrişor, cu o multitudine de arome, şi cel mai uşor îl iau împreună cu miere de albine. Nici simplu nu e rău, doar că e un pic înnecăcios şi e nevoie să bei apă imediat după ce îl înghiţi sau să îl dizolvi în lichide (nu, nu în bere! =)) )


Polenul crud este un polivitaminizant natural. Găsim în el vitaminele A, B (aproape tot complexul de B-uri!), C, D, E, K şi încă vreo câteva de care ştim mai puţin, însă lipsa lor din organism nu are ce bine să facă. În plus, în polenul crud găsim şi o groază de minerale printre care şi Ca, Mg, Fe, Zn, Cr, absolut esenţiale organismului şi care, de cele mai multe ori, pentru că cei mai mulţi au carenţe ale acestor vitamine şi minerale, le iau ca suplimente alimentare, mai mult sau mai puţin naturale (mai degraba mai puţin, mai toate fiind sintetice).
Cred că e inutil să vă enumăr şi eu beneficiile administrării polenului crud, pentru că pe internet şi pe alte bloguri puteţi găsi tot felul de informaţii, însă ce vreau eu musai sa ştiţi e că decât să dăm copiilor sau să luăm noi suplimente alimentare din farmacii, produse care nu sunt foarte ieftine şi pe care copiii nu le acceptă prea uşor, mai bine să le daţi o linguriţă de polen dizolvată în iaurtul de dimnineaţă şi fiţi singuri că imunitatea lor se va îmbunătăţi considerabil.
Curele se recomandă a fi de minim 7 săptămâni, de două ori pe an, însă nici dacă le luăm mai des, de câte ori simţim că ne scade vitalitatea, ne chinuie insomniile şi anxietatea, nu ne face rău

11 comentarii :

  1. La final sa ne zico cum a fost cura. Pare interesanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma silesc sa inghit mixul de polen cu miere si sper sa trec mai usor peste perioada asta de canicula care ma stoarce de puteri :)

      Ștergere
  2. Mmmm, eu il ador, l-as manca ca pe desert :)))
    Pupici
    http://www.descude.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Mie mi se pare prea aromat/inmiresmat/plin de tot felul de gusturi si de asta prefer sa-l temperez cu miere

      Ștergere
  3. bine ca mi-ai adus aminte, am o punga de la o prietena apicultoare! (si offtopic: te rog, poti schimba linkul spre mine in blogroll? ca acum sunt pe https://blogvienez.wordpress.com/. multam fain :*!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Spuneti-mi va rog, daca stiti, daca-l pot da copiilor. As incerca pentru ca daca are complexul de vitamine B poate le face si pofta de mancare ca tare-s mofturosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se da si copiilor cate o lingurita pe zi. De altfel, imi amintesc ca atunci cand eram copil am luat polen destul de mult timp :)

      Ștergere
  5. Scria pe spate de unde provine? stiu ca ApiLand importa si din alte tari

    RăspundețiȘtergere