luni, 22 august 2011

Ibănești - ultimele 3 zile & concluzii

Am ajuns aseară acasă. Visul frumos s-a terminat, însă ce am trăit în ultima săptămână nu voi uita prea curând.
Vineri, tăbărașii au vizitat cabana de vânătoare a lui Horthy. Din păcate, eu am lipsit pentru că "m-am întins un pic" :D

Sâmbătă, am vizitat domeniul de la Lăpușna al regelui Ferdinand.


Vitraliile de la intrare sunt, după cum puteți vedea, superbe. Au fost aduse de la Viena în 1928, atunci când s-au construit cabanele.
Dormitorul regal

Una din sobele originale, făcute la Viena, și aflată într-o stare impecabilă.

După vizită, administratorii domeniului ne-au oferit o palincă și o cafea, motiv de a sta un pic în pridvor și a admira împrejurimile.


În imediata apropiere a domeniului se află Mănăstirea "Sf.Nicolae" pe care nu am pierdut ocazia s-o vizităm.
Biserica este construită din lemnÎn drumul spre pensiune, am avut ocazia unică de a ne întâlni cu un cerb. Zic unică, pentru că Peșty ca un vânător cu experiență ce e, ne-a spus că asemenea întâlniri pot avea loc doar noaptea.
Duminică, după cafea, am început cu toții să ne strângem lucrurile și, înainte de masă am vizitat un loc din apropierea pensiunii, în care se desfășoară Festivalul Văii Gurghiului.La prânz s-a mâncat păstrăv pescuit de gașcă cu o seara înainte și, după o scurtă siestă, pe la ora două jumate ne-am luat rămas bun și am pornit fiecare spre casele noastre.
Sincer vă spun că nu ne-am fi dat duși de la Ibănești, că prea bine ne-a fost. Am mâncat tot felul de mâncăruri bune gătite de doamna Aurelia, bucătăreasa angajată de noi pe perioada taberei, și care lucrează cu normă întreagă la restaurantul hotelului Parc din Reghin, am băut cea mai grozavă pălincă adusă de Peșty și cel mai bun vin (kekee, să trăiești și buon compleanno!). Dar peste toate astea, cel mai important este că am întălnit niște oameni grozavi: amuzanți, inteligenți și care știu să se distreze.
Nu pot să închei postarea înainte de a mulțumi încă o dată nucleului dur al organizării acestei tabere: Mel și soțul ei, Peșty.
Finalul, îl vreau apoteotic, așa că vă ofer o fotografie făcută de soțul meu, pensiunii doamnei Lucreția8 comentarii :

 1. mulțumesc Miki pentru vorbe și poze. superbe.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pai...nu-mi ramane decat sa-ti zic, sa va fie de bine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Miki, prima data te vizitez, dar mie imi place cum ai descris aventura, nu mi se pare sec deloc.Plin de imagini cu detalii interesante, foarte frumos.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mihaela, multumesc! sa stii ca-mi dau silinta, insa nu-s foarte multumita de rezultat

  RăspundețiȘtergere
 5. E frumoasa Valea Gurghiului...ar fi bine daca ai intregra un google maps sa stie si cei din Bucuresti unde se afla.:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Am tot zis Ibănești, județul Mureș, asa ca nu-mi rămâne decât să-i citez pe prietenii de la DailyCotcodac:"Google te ajută, dar nu te face mai deștept" :D

  RăspundețiȘtergere
 7. Crede-ma, fiind nascut si crescut in judetul Mures, crede-ma ca il stiu ca in palma:)) Deci pe mine nu m-ar ajuta cu nimic, dar pe altii i-ar ajuta cu siguranta. Oricum e frumoasa valea gurghiului la fel ca si valea muresului superior, ambele merita vizitate.

  RăspundețiȘtergere
 8. StefBlog.Com, nu pun nici o harta pentru ca si asa unii prieteni si cititori/comentatori se plang ca blogul meu se incarca greu. Si oricum, cine vrea sa-l gaseasca, il gaseste si fara google mapu meu

  RăspundețiȘtergere