miercuri, 17 august 2016

Impresii de călătorie plus ceva comori de la second-hand

Am profitat de weekendul prelungit și am plecat de vineri după-amiaza la Ortoaia, acolo unde niște prieteni au o casă
Au fost câteva zile în care ne-am odihnit, am mâncat diverse chestii (m-am îngrășat din nou vreo 2 kile jumate!), ne-am revăzut cu prietenii, proprietari ai casei, și, de vreo două ori, ne-am plimbat pe la Vatra Dornei, aflată în relativă apropiere.
A fost foarte frig, că, deh, așa e pe munte. Dimineața erau 7-8 grade, ceață, însă, oricum, și în timpul zilei stăteam îmbrăcați tot cu hanorace și spre seară adăugam și o geacă pe noi.
Dumneaei e Laica, o frumusețe locală care a stat cu noi în toate zilele petrecute acolo. Bineînțeles că nu degeaba, pentru că-i pica tot timpul câte o bucățică gustoasă.
Cum am spus, am fost și la Vatra Dornei, și cu ocazia asta am pozat multele rațe sălbatice de pe râul Dorna. În stațiune era foarte aglomerat și nu ne-a tentat să stăm prea mult. Am mâncat de un prânz târziu la "împinge tava" hotelului Călimănel, acolo unde mâncăm de obicei când trecem prin Vatra Dornei, pentru că mâncarea e bunișoară (nu grozavă!), iar prețurile sunt bune.


La ieșirea din oraș spre Dorna Arini am oprit la un second hand pe care-l văzusem încă de acum câtiva ani, însă nu oprisem niciodată să văd cum e. De data asta am oprit și tare m-am mai bucurat.
Pe lângă o pilotă de puf, nouă, pe care am dat doar 50 de lei, însă nu am pozat-o pentru că e împachetată s-o duc totuși la curățătorie, am găsit acești minunați teniși slip-on Desigual, 25 de lei,


cât și pantofii ăștia de piele întoarsă, cu talpă de piele, nepurtați deloc, extrem de comozi (i-am purtat deja un pic), tot 25 de lei.De la un alt second hand din oraș am cumpărat baticul ăsta de mătase naturală, pictat de mână. 3 lei!


Luni, înainte de prânz, am plecat spre casă, cu gândul să mai oprim pe drum. Am și făcut-o la Câmpulung Moldovenesc unde ne-a prins ploaia :) 
Asta nu ne-a împiedicat, totuși, să umblăm un pic prin centru, ocazie cu care eu și prietena mea ne-am pozat la o hidoșenie de fântână arteziană care se potrivește locului ca nuca în perete


și să intrăm într-un alt SH de unde am cumpărat papucii ăștia, model în trend acum, cu 10 lei.


Spre seară am ajuns acasă, după un drum destul de obositor datorită aglomerației și circulației haotice și chiar, pe alocuri, periculoase, pentru că în cei aproximativ 230 de km. parcurși am avut norocul să nu fim afectați nicicum de acțiunile unor nebuni (vreo 3!) care ne-au depășit în curbă fără vizibilitate, în timp ce din sens opus venea alta mașină și doar prezența de spirit a soțului și a șoferului mașinii ce venea din sens opus a făcut să nu se întâmple o nenorocire, apoi un tâmpit din față care era doar cu un copil în mașină și care dintrodată a luat-o prin șanț cu o roată din spate, iar la o barieră (sunt multe pe drumul ăsta), un altul, un căscat, nu a văzut coloana oprită și era cât pe ce să provoace  o ciocnire în lanț. Doar faptul că acostamentul era lat l-a ajutat să vireze dreapta și să oprească aproape de mașina noastră, deși mai era una în spatele nostru. Mulți nebuni circulă liber!
În rest, contorizez zilele rămase până plec în Zakynthos și au mai rămas doar 17.


3 comentarii :

 1. Baticul e super; păpucii, la fel. Și nici arteziana nu-i chiar oribilă. A văzut altele cam la fel în orașe mari ale Europei. Poate daca-i mai atenuau o țâră sclipiciul era chiar ca lumea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mel, e oribila in context pentru ca in jur sunt niste cladiri nasoale, de tip comunist, iar arteziana aia nu merge nicicum. Mai bne o faceau mai putin lucioasa si de diferenta instalau o buda publica, ca am umblat prin jur, de mai aveam un pic si apelam la boscheti.

   Ștergere
 2. Parca si miros aerul curat de munte... Foarte frumos pe acolo!!
  Tenisii Desigual imi plac enorm! Vreau si eu second-handuri pe aici sa gasesc astfel de comori :)
  Am vazut si eu multi nebuni pe strazile din Romania, e incredibil.. Si chiar enervant, prostii aia nu isi dau seama ca pun pe langa viata lor, si viata altora in pericol!
  Pupici

  RăspundețiȘtergere