joi, 13 octombrie 2016

Despre Zakynthos și nu numai

Nu știu cât de bine se mai potrivește să vă povestesc despre vacanța din insula Zakynthos acum, când e frig, plouă și e aproape iarnă, însă v-am promis și, hai, să mă țin de cuvânt.
Am plecat de data asta cu autocarul, un drum foarte lung de 24 de ore, care a inclus și drumul cu feribotul (cam o oră).
Am avut cazare la Studio Odysseas în stațiunea Tsilivi, un loc curat, nu foarte elegant, însă pentru prețul plătit (unul foarte mic!), a fost destul de bine. E foarte aproape de centru și de plaja cu nisip și asta e un plus.
În stațiune, mare lucru decât plaja, nu ai ce face. Seara o plimbare de-a lungul străzii principale, retragerea la un restaurant/pub și apoi, la culcare. E o stațiune în care predominant sunt turiști familiști, pensionari, în principal din Polonia. Gălăgioși, needucați, atât adulții, cât și copiii. Am încercat pe cât posibil să-i evităm și să stăm pe plajă mai înspre minoritarii britanici, români și ruși, aceștia din urmă fiind cu foarte mult bun simț, cum n-am mai văzut până atunci. Am văzut chiar, într-o zi, o situație în care un cuplu tânăr cu o bebelușă, ruși, au plecat în grabă de pe plajă, părând jenați pentru că nu au putut potoli tantrumul bebelușei, deși cei care se uitau înspre ei o făceau, în mod evident, pentru că înafară de a sta tolăniți la soare, altceva nu aveau de făcut.
În cele 8 zile în care am stat acolo am prins și 3 zile cu ploaie torențială, zile în care nu am făcut altceva decât să stăm la hotel și, în scurtele răstimpuri dintre reprizele de ploaie, să fugim la magazin (pentru cei interesați, cele mai bune prețuri sunt la supermarketul Express!) după apă/bere și chestii de ronțăit :(
Din cauza vremii capricioase nu ne-am hazardat să cumpărăm nici o excursie, deși ne doream să mergem măcar la plaja Navaggio.
Doar în ultima zi am mers în capitala insulei Zante Town, pentru că era ziua soțului și am vrut să vizităm un oraș nou.

Piața Solomos


Biserica Sf. Nicolae


Mitropolia Zakynthos


Transportul public e groaznic de nepunctual, așa că la dus am luat un taxi și pentru cei cca. 6 km. am dat 11 euro. La întoarcere am avut noroc sau, mai bine zis, la vederea autobuzului în stația din port, am renunțat să ne mai plimbam (oricum o făceam de câteva ore și începuse să picure!) și ne-am întors la Tsilivi. Prețul biletului e de 1,80 euro.

Zante Town, vedere din port
Zante Town văzut de pe feribot
 Zilele de sejur au trecut tare repede și în drum spre casă am oprit pentru o noapte la Kalambaka, o localitate mică și extrem de scumpă (de fapt, cu prețuri nesimțit de mari chiar și față de o stațiune de pe o insulă!), aflată la poalele Meteorelor, pe care le-am și vizitat a doua zi.
Impresionant!
arbore cu fructe kaki în curtea mânăstirii Sf.Varlaam

scările de acces spre mânăstirea Sf.VarlaamDupă un drum parcă și mai greu de suportat decât la plecare, am ajuns la București la 6 dimineața, după aproape 12 ore de la plecarea din Salonic, ultima mare oprire pe teritoriul Greciei.
Trag linie și spun că nu mi-a displăcut insula Zakynthos, însă dintre cele 3 insule grecești vizitate deja, aș situa-o pe locul 3, după Corfu și Creta.
La anul, îmi propun să văd Rodos-ul și, poate și, Kefalonia.

4 comentarii :

 1. oricum a fost frumos, nu? si eu vrea sa vad Grecia neaparat!
  la anul merg si eu :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Coco, e frumoasa Grecia si nu foarte scumpa. Pe de altă parte, tu poti vedea marea zilnic, insa e drept ca mările mai calde (Egee, Ionică sau Mediterana) sunt parcă mai frumoase :)

   Ștergere
 2. Chiar azi erau 0 grade aici, deci postarea asta mi-a venit ca un fulger in inima :)) dar nu ma plang, imi place frigul, si caloriferul :D
  Ma bucur ca ai scris despre vacanta voastra, am citit cu mare drag. Imaginile sunt superbe, mai ales ultimele, acolo mi-ar placea si mie sa ajung. Ahh, si rochia verde este fenomenala! Iti sta super bine, si culoarea si modelul imi plac mult, mult. S-a potrivit cu culoarea parului :D
  Drumul de intoarcere intotdeauna e mai greu si mai obositor. Dar chiar multe ore ati facut.. Intotdeauna ati fost cu autocarul in Grecia? (si feribot, clar)
  Zile frumoase, Miky!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Evelyn, multumesc pentru aprecieri! Rochia e mai veche, insa e tare frumoasa si-mi pare a fi sic, pentru ca e cu spatele gol :)
   In Grecia nu mergem doar cu autocarul. In iunie am fost in Creta cu avionul, insa in septembrie nu am mai dispus de asa multi bani (ca si anul trecut, de altfel) si am mers cu autocarul. La veniturile noastre doar asa putem merge in Grecia de două ori pe an :)

   Ștergere