luni, 3 iulie 2017

Vacanță în Corfu (1)

N-am mai dat de mult timp pe aici, însă am zis să vă spun cum a fost în Corfu, mai ales că erau câteva persoane pe Facebook care păreau interesate.
Pentru că e mult de spus, ca după timpul petrecut acolo (două săptămâni), am decis să fac un "serial" cu impresiile mele :)
Așadar, am plecat din nou către Roda, pentru a treia oară. De data asta, am ales să facem rezervare prin booking.com la Summerlife Apartments, o proprietate cotată cu 9.2, pentru 14 nopți, ca să ne săturăm de mare, măcar pentru o perioadă.
Cum n-am găsit transport cu avionul convenabil (opera doar Aegean la niște prețuri foarte mari), am rezervat transport cu Memento Bus, 80 €/pers.  dus/întors 
Drumul a fost greu, pentru că se merge cca. 16 ore, bineînțeles, cu opririle pe care le fac toate autocarele (Baikal, "La steaguri", "La bomboane", și cele două Olympic Plaza, în Grecia). Am plecat la ora 14:30 din București și la ora 6 dimineața am ajuns în portul Igoumenitsa, de unde am luat feribotul spre Corfu Town. După aproximativ 2 ore, am ajuns în portul Corfu Town, loc în care ne-am luat bagajele din cala autocarului, și am pornit pe cont propriu spre Roda.
Mă interesasem pe net de căile prin care putem ajunge repede și ieftin în nordul insulei, așa că, am ieșit din port, am traversat strada și am așteptat (foarte puțin!) autobuzul 15 (blue bus-local bus) care ne-a dus contra sumei de 1,7 €/pers. la Central Green Bus Station. Acolo am luat biletele pentru Roda (4 €/pers.), și cum era doar ora 9, ne-am plimbat câte puțin fiecare, prin rotație ca măcar unul să stea cu bagajele,  prin supermarketul Lidl aflat în imediata apropiere. Cu ocazia asta am și cumpărat chestii pe care să le mâncăm/bem/gătim odată ajunși la locul cazării :D
La ora 11 am plecat spre Roda și, după aprox. 1 oră jumătate, am ajuns la Summerlife Apartments și ne-am cazat. Apartamentul rezervat ne-a plăcut și am ajuns la concluzia că prezentarea făcută pe Booking.com este una onestă și reală.






După ce am făcut un duș, am mâncat câte ceva și ne-am dat cu cremă cu spf, am plecat să-i prezint satul și plajele, prietenei mele, Lușa, cea care ne-a însoțit în această vacanță, pe mine și pe soțul meu.





Spre seară am căutat un loc unde să mâncăm, și așa am ajuns la restaurantul Navigator, aflat pe drumul de coastă spre Acharavi. Am mâncat mousaka, care a fost destul de bună, și am băut bere :)




Și așa s-a încheiat prima zi în minunatul sat Roda, acolo unde nici un apus nu seamănă cu altul


Mâine voi publica un alt apisod al serialului Corfu.
Să aveți o săptămână bună! :)



10 comentarii :

  1. Ce frumos! Astept cu nerabdare celelalte episoade :)
    Laura

    RăspundețiȘtergere
  2. splendid apus, cred ca a fost o vacanta pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumim pentru impresii, Miki!
    Să ştii că te-am visat aseară, chipurile eram în aeroport când te-am văzut încărcată de bagaje. Te-am recunoscut şi am venit după tine, te-am prins când ieşeai pe o uşă şi ţi-am zis: Bună, Miki!
    În rest nu-mi mai amintesc :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurora, ieșeam pe o ușă spre avion, nu? Că dacă era invers, mai bine nu-mi spui, că mi se adâncește depresia post-vacanță :))

      Ștergere
    2. Da, da!
      Te pregăteai de îmbarcare!

      Ștergere
  4. Foarte frumos! Idee buna de postare. Astept partea a doua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos! Idee buna de postare. Astept partea a doua.

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb totul: locul, apusul, mousakaua :P

    RăspundețiȘtergere