luni, 10 iulie 2017

Vacanță în Corfu (4)

Cred că-i timpul să închei epopeea asta cu Corfu, că poate v-ați plictisit deja.
Chiar eu a trebuit să recitesc precedentele episoade, nu de alta, dar riscam să repet aceleași chestii :P
Cum vă spuneam, am stat la Summerlife Apartment, un complex de vile aflat în capătul Rodei, spre Acharavi. De la proprietate până în centrul satului Roda făceam cam 15-20 de minute, mers ușor, de plimbare. Faptul că este la distanță de centru face să fie un loc liniștit, unde dimineața devreme auzeai cocoșii cântând și doar uneori se auzea muzica și vocea animatorului de la complexul Roda Garden Village, aflat în apropiere. Plaja din capătul aleii pe care este complexul este cu pietre, pietre fiind și în apă, la mal. La 300-400 de metri, însă, este plaja de nisip lată, cu șezlonguri sau fără :)
Cine nu dorește să stea pe șezlong, poate sta pe prosopul propriu sau pe saltea de apă, fără probleme. Noi am ales să stăm pe saltele, însă după vreo câteva zile, după o conversație plăcută purtată în timp ce își supraveghea nepoții care se bălăceau în mare, domnul mai vârstnic care era proprietarul restaurantului New Port, ne-a invitat să folosim șezlongurile lui, "for free" și chiar a insistat :)

vedere din balcon, spre dealuri, opusă țărmului mării

A fost cea mai faină cazare ever, la asta contribuind decisiv și atitudinea proprietarilor față de noi. Amabili și prietenoși, fără acele zâmbete false specifice celor care vor să mai scurgă un ban de la tine, Eleni și familia prezentă compusă din cei doi copii, mama, unchiul și nu în ultimul rând, cel mai prietenos cățel întâlnit vreodată de mine, Dias, ne-au făcut o vacanță grozav de plăcută. Chiar și faptul că, de câteva ori pe durata șederii noastre, Eleni ne-a adus castraveți și ardei din mica grădiniță îngrijită de mama ei, a făcut să ne simțit niște clienți speciali :) Mai mult, la plecare am fost duși cu mașinile la autobuzul care pleca spre Corfu Town, locul de întâlnire cu autocarul Memento Bus. Zic cu mașinile, că au fost două. Eleni cu Opelul ne-a dus pe noi, iar Yia-yia (bunica!:) ), ne-a dus bagajele cu camioneta, iar la plecare a claxonat vesel ca la nuntă, de ai fi zis că și-a condus niscaiva rude dragi, fapt ce ne-a impresionat mult :)
Dias, cel mai dulce cățel

draga de Eleni, cu bagajele noastre

o poză de bun rămas :)

Cu o zi înainte de plecare, am dat o tură prin Acharavi, de una singură, drum per-pedes de cca. 30 de minute, ocazie cu care pe drum am tot pozat case care mi-au plăcut, deși unele păreau nelocuite,





și un paznic care stătea la gard :D



Cum v-am promis, să vă zic  și de revistele cu cadou cumpărate. Din păcate, de data asta n-am cumpărat decât două, pentru că nu aveau cadouri tentante, iar din revista în sine nu mă aleg decât cu uitatul la poze :)


Deci, am cumpărat doar Madame  Figaro cu insert o mascara Bourjois, pe care la venirea în țară am dat-o cadou, și Mirror, cu o ojă Elixir, un brand grecesc. Am folosit-o deja o dată și e destul de faină. 


Apusul în Roda în ultima seară



La revedere, Corfu! Așteaptă-ne că venim la anul!

























Pentru că am fost întrebată, fac un mic UPDATE articolului, cu câteva precizări referitoare la Roda. 
Așadar, apartamentele/camerele de la Summerlife Apt. sunt cu self-catering, în acest sens chicineta fiind destul de bine dotată. Înafara plitei electrice cu două ochiuri, mai sunt și cuptor cu microunde, toaster și kettle (cană de fiert apa, electrică). Deasemeni, sunt tot felul de vase, atât pentru gâtit, cât și farfurii, cești, pahare și tacâmuri.
Pe plajă, sezlongurile aparțin restaurantelor din imediata apropiere, deci dacă doriți se poate mânca, bea pe plajă. La ei sezlongurile sunt așezate pe plajă păstrând limita celor 6 m. de la mare spre țărm, fâșie care rămâne publică și unde se poate sta cu prosop/saltea. 
Pe plajă nu se aude muzică. Sau dacă este la restaurantele din zona, e destul de încet încât să nu deranjeze. Deasemeni, vânzătorii ambulanți sunt rari și vând doar fructe, plăcințele, mă rog, doar chestii de mâncare.
Sper că am răspuns tuturor întrebărilor :)


5 comentarii :

  1. Mi.a placut mult seria asta de articole. Sa va fie de bine vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb.. Va asteptam la o noua consultatie la Medicul Dentist din Iasi. Ne-am mutat la casa noua Clinica DANYDENT. Am recitit articolul dumneavoastra din 2011 cand v-ati facut o coronita prin fungrup si am zis sa va scriu. Sa aveti o viata minunata si lipsita de griji si stres.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna doctor Barlescu, multumesc pentru apreciere. Chiar s-ar impune o vizita la dvs. pentru ca in urma unei interventii chirurgicale suferita marti, la intubare, mi-au ciobit un dinte din fata :( Si cum lucrarea facuta acum 6 ani se prezinta si acum in aceeasi stare excelenta, nu pot decat sa va recomand si sa incerc sa fac o programare :)

      Ștergere
  3. Cine n-ar vrea o casuta acolo, nu? :)
    E minunat cand cineva se poarta atat de frumos cu clientii sai. Chiar face mult!!
    Ma bucur ca ati avut o vacanta asa de frumoasa. Unde urmeaza? :)
    Te pup, vara frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere