joi, 2 mai 2013

Gala premiilor UNITER 2013 la Iaşi



Anul acesta, prestigiosul eveniment va avea loc pe 13 mai, la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. Teatrul, proaspăt renovat/reabilitat este pur şi simplu o bijuterie arhitectonică, iar Sala Mare o adevărată încântare.



Nominalizaţii din acest an sunt:

Pentru debut - Vlad Bîrzanu, Rareş Florin Stoica şi Silvia Török

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic - Cei din urmă vor fi cei din urmă -scenografia şi regia artistică Gavriil Pinte, D'ale carnavalului -adaptarea radiofonică şi regia artistică Ducu Darie şi Suzana-scenariul şi regia artistică Ilinca Stihi.

Cea mai bună scenografie - Dragoş Buhagiar pentru Călătoriile lui Gulliver, Adrian Damian pentru Viaţa e vis şi Helmut Stürmer pentru Două loturi.

Cel mai bun actor în rol secundar - Bányai Kelemen Barna pentru rolul Florin din spectacolul Beznă de mină, András Hatházi pentru rolul Judecătorul Brack din spectacolul Hedda Gabler şi Marius Manole pentru rolul Povestitorul din spectacolul Două loturi.

Cea mai bună actriţă în rol secundar - Enikő Györgyjakab pentru rolul Doamna Elvsted din spectacolul Hedda Gabler, Ofelia Popii pentru rolul Sofia Egorovna din spectacolul Platonov şi Olga Török pentru rolul Sylvia din spectacolul Fetiţa din bolul peştelui auriu.

Cel mai bun actor în rol principal - George Costin pentru rolul Maiorul din spectacolul Familia Tót, Lari Giorgescu pentru rolurile din spectacolul D’ale noastre şi Nicu Mihoc pentru rolul titular din spectacolul Platonov.

Cea mai bună actriţă în rol principal - Emilia Dobrin pentru rolul Capra din spectacolul Capra cu trei iezi, Imola Kézdi pentru rolul titular din spectacolul Hedda Gabler şi Tania Popa pentru rolul Fata din spectacolul Fata din curcubeu.

Cea mai bună regieRadu Afrim pentru regia spectacolului Năpasta la Teatrul Naţional Bucureşti, Alexandru Dabija pentru regia spectacolului Două loturi la Teatrul Naţional Bucureşti şi Silviu Purcărete pentru regia spectacolului Călătoriile lui Gulliver la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Cel mai bun spectacol - Călătoriile lui Gulliver, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, D’ale noastre de Gigi Căciuleanu producţie a Teatrului Naţional Bucureşti, Centrului de Cercetare şi Creaţie teatrală "Ion Sava" şi a Fundaţiei Art Production şi Platonov de A.P. Cehov producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Premiul pentru critică teatrală -  Oltiţa Cîntec, Cristina Rusiecki şi Octavian Saiu

Fie ca cel mai bun să învingă!

2 comentarii :