luni, 17 decembrie 2012

Aventură cu cardul de reducere H&M

Înc-o săptămână și-i Crăciunul, așa că sâmbătă a fost zi de curățenie mai pe îndelete: spălat perdele, călcat, șters geamuri, pus perdelele la loc, între timp urcat pe sus și aspirat pereți, șters pe dulapuri... Asta înafara datului cu aspiratorul, a ștergerii prafului, curățeniei în baie și bucătărie pe care le execut în fiecare sfârșit de săptămână (Nu vă mirați, că așa-s io, gospodină de nu se mai poate =)) ). Mi-a mai rămas sufrageria de aranjat, însă am programat-o pentru zilele astea, care vin, când am să pun pe poziţii şi bradul artificial nou achiziţionat.
Duminică pe la prânz, după ce am stat la masă, am hotărît să mergem la Palas Mall, sa ardem ceva calorii şi să văd oferta de la H&M pentru care aveam nişte carduri de reducere, oferite de firmă prin intermediul unor reviste glossy. Pe drum, mi-a făcut soţul câteva fotografii, că tot promisesem să vă arăt cum îmi stă cu căciula Pimkie cumpărată de la miniPrix.






Dar să revin la H&M. Conform celor scrise pe card, la cumpărături de 50 de lei, se oferă un fashion card de 20 de lei, valabil pentru cumpărături făcute între 1 şi 24 decembrie 2012. Între timp, aflasem de la comentatoarele unui blog că nu ţi se oferă nici un fel de fashion card, ci la 50 de lei ai reducere 20. Valabil şi la produsele care beneficiază deja de discount. Numai că la magazinul H&M de la Iaşi mi s-a refuzat acest lucru. Mai precis managerul de magazin, Alina după cum scria pe ecuson, mi-a spus că discountul de 20 de lei poate fi aplicat doar produselor cu preţ întreg. I-am cerut să-mi arate regulamentul scris al promoţiei, pentru că deşi este invocat pentru acest lucru site-ul firmei, regulamentul existent acolo nu se referă la aceste carduri, ci la gift-cardurile comercializate de H&M. Era destul de aglomerat, aşa că atunci când mi-a venit rândul am fost somată scurt să spun dacă vreau să mai cumpăr produsele aşa, fără card, ori renunţ. Pentru că-mi plăcea puloverul, l-am cumpărat şi am renunţat la inelul pe care-l adăugasem doar pentru a face suma minimă de 50 de lei, însă nu am renunţat la dreptul meu de a vedea scris faptul că nu pot fi cumpărate cu acel card şi produse cu discount, pe principiul "scripta manent, verba volant". Am fost lăsată să aştept foarte mult, într-o căldură infernală, şi când s-a întors mi-a arătat un regulament pentru acelaşi tip de carduri oferite însă de H&M propriilor salariaţi, în care se spunea că aceste carduri nu se cumulează cu reducerea permanentă de 25% de care beneficiază aceştia, valabilă între 7 şi 24 decembrie a.c. Deci n-avea nici în clin şi nici în mânecă cu promoţia la care mă refeream eu. S-a convins destul de greu că în regulamentul adus de ea nu scrie nicăieri ce susţinea iniţial şi mi-a anulat tranzacţia  (plătisem cu cardul bancar) pentru a o reface în noile condiţii: pulover + inel = 50 de lei, din care 20 de lei discount cu cardul de la revista. Total de plată 30 de lei :D Iar pentru discuţiile deloc amiabile şi-a cerut scuze. Am plecat de acolo realmente fiartă pentru că n-am să înţeleg niciodată de ce angajaţii de la magazinele din mall stau iarna în tricou sau cămăşi de mătase, în timp ce cumpărătorii, deşi îşi dezbracă hainele groase, leşină de cald, pentru că, nu-i aşa, când afară sunt temperaturi cu minus n-ai să pleci de acasă în tricou.
Sunt curioasă care e totuşi adevărul despre modul de folosire a acestor carduri, nu de alta, dar mai am unul pe care voiam să-l folosesc săptămâna asta şi n-aş vrea să trec iar prin situaţii de genul expus mai sus.
Puloverul şi inelul nu vi le-am arătat pentru că aseară era deja întuneric şi ar fi ieşit nişte poze nu prea reuşite, însă cum prin un pic de lumină naturală, rezolv şi treaba asta.
Să aveţi o săptămână frumoasă şi, nu uitaţi să fiţi cuminţi măcar acum, în ceasul al 12-lea, ca să vină Moşul şi la voi! :-*

20 de comentarii :

  1. am si eu , merg duminica si ti zic...abia astept sa ma i-au de ei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma enerveaza pe mine la H&M din Pallas e ca au o singura vanzatoare pe tot magazinul...am asteptat o ora sa-mi iau un tricou si era cat pe ce sa renunt dar a insistat prietenul meu.Plus ca mi s-a parut ca si tipa s-a purtat foarte delasatoare si nu ii pasa de faptul ca multi oameni de la rand care aveau cuparaturi mult mai consistente decat mine s-au retras spre alte magazine unde puteau fi serviti mai ok...uite asa iti pierzi clientii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri erau 3, inclusiv cea care-i manager de magazin si care se ocupa si cu repunerea la loc a produselor lasate la cabinele de proba, insa tot insuficient era. Insa cum e doar o perioada din an, sa zicem ca nu moare nimeni daca sta putin si asteapta, cu conditia sa nu mori ca pitigoiul de caldura

      Ștergere
  3. La braila cei de la H&M pareau informati, nu am stat de vorba, doar mi-a spus ca tb sa cumpar peste 50 de lei si imediat acorda reducerea, asa a si fost, am avut 2 carduri, am impartit frateste eu si sormea:).

    Cred ca persoana de la iasi era complet neinformata si cum tupeul e peste tot, e mai bine sa sustii sus si tare o aberatie decat sa te informezi.

    Ia sticla/ pastila/ cu calmitate si rabdare la tine, daca ai alt magazin h&m, nu ar fi rau sa il incerci si pe ala, dar e pacat sa nu te duci sa cumperi, daca tot ai reducere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci sa inteleg ca nu conta daca produsele erau deja reduse sau nu. Mai fac o tentativa zilele astea si va zic eu ce iese :D

      Ștergere
  4. nu nu, nu conteaza, sormea a ales o rochie redusa deja si alte produse nereduse si nici o discutie, deci domnisoara/ doamna a facut putin exces de functie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am inteles! mersi ca mi-ai zis, ca sa stiu cum pun problemA. E vorba de magazinul de la Promenada Mall, da?

      Ștergere
  5. Tu știi că mi=ai stârnit curiozitatea, scriind despre căldura din magazin? Cred că e rezultatul muncii asidue a sindicaliștilor HM din lumea întreagă. E o căldură din aceea care îți dă stări de rău în toate magazinele lor din toată lumea! Cum naiba să probezi un pulovăr mițos? Da, de câte ori intru acolo pe timp de iarnă ajung să-mi car haina în brațe, alături de poșetă și nu am niciun chef de cheltuit (cum ar dori dumnealor)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, doar ca la molu' nostru lucreaza numa infrigurati peste tot, nu numai la H&M. E ceva greu de suportat! M-am dezbracat de haina, mi-am scos caciula si fularul si le-am atarnat de geanta, parca eram un soldat cu efectele de razboi dupa el.

      Ștergere
  6. Caciula este superba!Am vrut sa-mi cumpar si eu una din Braila si nu am gasit culoarea preferata.Eu nu am folosit inca cardul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurelia, uite ca la Braila nu sunt probleme cu cardul H&M, asa ca fa-ti curaj si cumpara-ti ceva frumos de Mos Craciun

      Ștergere
  7. Imi place si geaca si caciula. Eu nu-mi bat capul cu h&m-ul ca magazin am abia in braila si eu nu ma deplasez nici prin galati :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geaca e vecheee,insa e inca ok. Daca n-ar fi fost la Iasi, nici eu nu m-as fi stresat cu H&M. De altfel, a mai fost pe la inceputul anului card de reducere H&M la reviste si l-am aruncat, ca nu aveam inca magazin.

      Ștergere
  8. ce draguta este caciula :)) calduroasa

    http://ramy-s.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt din Bucuresti.Si am patit acelasi lucru ca si tine in Mall Cotroceni. Au luat o rochie si un fular= 60 lei iar domnisoara de la casa mi-a spus ca nu e valabil cardul pentru articolele deja reduse.Era o coada foarte mare (plus ca am stat foarte mult sa-mi aleg produsele, caci sincer vorbind nu au o calitate excelenta) si nu am mai stat la discutii, totusi as fi vrut sa fiu mai bataioasa ca tine... Oricum, cand am ajuns acasa si am probat rochia, nu mi-a mai placut cum imi statea si o sa o returnez.O zi frumoasa :) Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci ai patit fix ca mine! Eu nu mai cumpar nimic de la ei neprobat, pentru ca am avut surpriza sa cumpar asta vara niste bluze reduse la 10 lei si, datorita faptului ca erau ieftine, nu mi-am mai batut capul sa le probez, si cand am ajuns acasa am constatat ca unele nu-mi veneau, altele imi stateau ca naiba... Si nici n-am putut sa le returnez ca le luasem de la magazinele de la Braila si Constanta :D

      Ștergere
    2. Poti sa returnezi chiar daca le-ai cuparat din alt agazin din tara. Scuze dar nu functioneaza tasta la ine.... Abia astept sa vina laptopul nou.
      Vreau sa incerc sa folosesc voucherul online dar nu stiu daca voi avea sanse de izbanda...
      PS Caciula e superrr.=, te invidiez.

      Ștergere
    3. Maya, mi-am inchipuit ca se pot returna la orice magazin din tara, insa ma indoiesc sincer ca as fi avut succes la magazinul de la Palas, asa ca am preferat sa nu ma enervez.
      La ce voucher te referi, ca nu m-am prins?
      Vezi ca mai e dispo caciula pe site-ul miniprix.

      Ștergere