luni, 18 februarie 2013

Semnează petiţia „interesul public mai presus de gustul publicului”!

Consiliul Naţional al Audiovizualului (C.N.A.) a lansat această petiţie pentru că, zic ei: 

"Valul din ce în ce mai mare de mizerie propagat prin televiziuni poate zdrobi valorile națiunii.
 Încurajarea promiscuității, a alcoolismului și infidelității, a violenței și vulgarității, promovarea caracterelor murdare și a lipsei de încredere în oameni trebuie să fie oprite dacă vrem ca viitorul copiilor noștri să nu fie stigmatizat irecuperabil de aceste vicii."

Eu, recunosc că, am luni bune de când nu mă mai uit la televizor, pentru că emisiunile de la posturile româneşti nu fac decât să mă revolte, îngreţoşeze şi mai numiţi voi reacţiile provocate de modul în care se face televiziune în România. 
Dacă prin semnarea acestei petiţii pot contribui la diminuarea flagelului (pentru că eu cred că e deja un flagel!), atunci o semnez cu cea mai mare plăcere şi vă îndemn şi pe voi, cititorii mei, s-o faceţi.

18 comentarii :

  1. am privit Putin la tv seara in zilele in care am fost in vizita la ai mei in Ro. ... m-a luat groaza cand am vazut toate pitipoancele siliconate si inculte care se perinda facand pe marile vedete....nu-mi venea sa cred cata prostie stransa la un loc...ce trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i asa? iaca, de asta nu ma uit eu la tv, cu toate ca uneori mi-as dori

      Ștergere
  2. semnat!
    Noi nu avem acces la canalele romanesti, dar cand ajungem in Ro, ma rog mereu de toti sa inchida asa oribilitati din fata mea si a copilului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai perfecta dreptate! realizatorii de emisiuni de la canalele tv par a fi alesi doar dintre persoane cu IQ subunitar

      Ștergere
    2. miki, eu cred ca asta e targetul. Astia sunt cei ce se uita la tv.
      Ceilalti au o viata reala, citesc o carte, etc ;)

      Ștergere
    3. Daca vorbim de tineri, da. Insa cei mai in varsta (si o iau ca exemplu pe mama), singuri fiind, lasa televizorul sa trancaneasca numai sa nu le fie urat in casa. Uneori se mai si uita la ceea ce e pe ecran si, iar vorbesc de mama, e foarte revoltata de mizeriile pentru care plateste abonament si taxa tv. Am ras, insa tind sa-i dau dreptate acum, ca e nostalgica dupa vremurile apuse si, drept urmare, se uita la nu's ce emisiune cu Corina Chiriac numai pentru ca invitati sunt artisti de pe vremuri, persoane in varsta deja cu mult mai mult bun simt decat dezinhibatii tineri si fara educatie de pe la emisiunea lui Maruta.

      Ștergere
  3. Asa este..trebuie sa fii foarte selectiv in privinta programelor tv la care te uiti...din fericire nu am televizor ,insa sunt emisiuni pe care le urmaresc on-line....oricum initiativa e mai mult decat binevenita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca n-am descoperit emisiunile romanesti care sa merite sa fac streaming pentru ele :D

      Ștergere
  4. Offf ai fi surpinsa sa vezi audientele posturilor tv. Cele mai mari audiente le au programele de 2 bani unde se promoveaza prostia omeneasca. Evident in weekend cea mai mare audienta au avut-o Pro TV-ul cu Romanii au talent unde "human stipidity" a fost in floare.
    Iar CNA-ul se mai trezeste din cand in cand sa mai dea o amenda la nu stiu ce emisiune pentru ca nu a fost difuzata la ore corespunzatoare si cu avertisemntul "acordul parintilor" corect ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma surprinde deloc faptul ca, cu cat e "mahalaua" mai mare, cu atat emisiunea are o mai mare audienta, pentru ca e in concordanta cu "mediul inconjurator". Dupa un drum cu tramvaiul/autobuzul iti pierzi realmente orice speranta ca tara asta va progresa vreodata.
      CNA a initiat aceasta petitie tocmai pentru a schimba legislatia in domeniu care, se pare ca, acum, le limiteaza drastic actiunile. In general nu ma omor dupa semnarea de petitii pentru ca mi se par inutile, insa ma gandesc ca asta, initiata fiind de o institutie publica de calibrul CNA, va avea oarece succes. Poate nu 100%, dar daca se va schimnba chiar si 25% din ceea ce apare acum la posturile romanesti, atunci, zic eu ca telul e atins.

      Ștergere
  5. Nu se mai aude nimic de comanda aia? Imi pare atat de rau ca am ratat produsele la pret asa bun. Nu vrei sa le scrii, poate o mai trimit o data, deja a trecut aproape o luna.

    RăspundețiȘtergere
  6. I love your blog! It's great :) Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)

    RăspundețiȘtergere