joi, 15 august 2013

Vacanța visurilor mele - Roda, Corfu

Deși a trecut o săptămână de când m-am întors din Corfu, încă n-am găsit resurse pentru a scrie pe blog.
N-am făcut niciodată o pauză atât de mare, dar poate o să mă iertați și o să mă înțelegeți.
Vă povesteam de acolo cum am ajuns, așa că nu-mi rămâne decât să continui povestea. Pentru că asta a fost pentru mine: o poveste frumoasă!
Trebuie să precizez că această călătorie a fost cu voucher cumpărat de pe Fundeal. Agenția care a vândut biletele (Travel4Fun) a fost cât se poate de OK. Nu am nimic să le reproșez. Poate doar faptul că tolerează în continuare agentul de turism local, pe numele ei Georgia, care ar trebui să asigure servicii pentru turiștii cazați în Roda și Acharavi, deși managerul Vilei Valentinos, la care am stat eu, s-a plâns agenției de neimplicarea doamnei în cauză în problemele turiștilor. Dar doamnei se pare că nu-i pasă și de altceva decât de banii pe care-i face conducând turiști în excursiile opționale.

Valentinos Apartments by night :p
 Cazarea a fost bună, însă în camere nu era foarte curat, asta până m-am plâns pe un forum (rodaonline.org) si cineva de acolo a transmis lui Adonis, managerul hotelului, și așa am avut parte de o nouă repriză de curățenie, după numai două zile, de data asta mai pe îndelete, ocazie cu care a dispărut și jegul de pe chiuveta de la baie :p
Probleme au fost și cu conexiunea wi-fi care ba funcționa foarte slab, ba nu mai funcționa deloc. Ne-am plâns și de acest lucru, pentru că era un serviciu plătit care intra în pachetul de servicii, doar că nu s-a rezolvat nimic, noi bănuind că hotelul are un router foarte slab și prost plasat.

Despre plaje vă pot spune că majoritatea sunt cu pietre, însă noi am avut norocul ca cea din apropierea hotelului nostru (cca. 250 de metri) să fie cu nisip, iar intrarea în mare așa de lină, de trebuia să parcurgem cca. 100 de metri spre larg ca apa să ne vină până la piept. Nu a fost și cazul meu, pentru că nu știu să înot, așa că mă bălăceam la "genunchiul broaștei". Aaaa, să nu vă închipuiți o plajă cu nisip ca pe la noi. Nici vorbă! În primul rând, la Roda nu există scoici (am găsit câteva încă vii aruncate de mare când a fost un pic de furtună), iar algele sunt aidoma unor cepe verzi, care odată moarte, se desfac în niște suvițe maronii care, însă, nu miros când se aduna pe mal. Nisipul ar fi OK dacă cineva ar avea inițiativa de a băga un plug și a ara un pic plaja. Altfel, e bătucit și plaja arată ca un maidan. Însă nu e de nesuportat.

etalându-mi nurii pe plajă în prima zi
Apa mării, după cum se poate vedea și în poze, e de un turcoaz incredibil de frumos, asta datorită nisipului alb și, la adâncimi mai mari, a pietrelor albe. Nu mai spun de faptul că, deși dimineața era un pic mai rece, după-amiaza era atât de caldă (în jur de 27 de grade), încât pur și simplu parcă mă aruncam în cada cu apă caldă.


pe "faleză", de fapt strada de pe țărm care leagă Roda de Acharavi 
 Satul/stațiunea în care am stat (Roda) e destul de aproape de țărmul Albaniei. Când se ridică ceața, se pot vedea înălțimile stâncoase, lipsite aproape integral de vegetație și în mod evident nelocuite, ale coastei albaneze.

un apus de soare cum altul nu a mai fost, pentru ca fiecare apus la Roda e unic

 Cât am stat acolo, am fost fascinată de apusurile de soare superbe, poate și pentru că la noi, la Marea Neagră, poți vedea doar răsărituri pe mare, nu și apusuri.

se întorc pescarii
 Cele 8 zile au trecut ca vântul și iată-mă din nou pe feribot, de la Kerkyra la Igoumemitsa, la început râzând cu gura până la urechi, pentru ca peste puțin timp să mă întristeze până la lacrimi gândul că nu voi mai vedea atâta frumusețe decât, poate, vara viitoare.

pe feribot, la întoarcere, cu decorul asigurat de vasul de croazieră Costa Classica
Drumul spre casă  a durat un pic mai mult pentru că am intrat în Serres, de unde unul dintre șoferi trebuia să-și recupereze permisul reținut de poliție cu o zi înainte.Cu ocazia asta, deși era trecut de 1 noaptea, am putut vedea centrul orașului, unde lumea stătea la terase, deși era marți spre miercuri, iar magazinele (multeeee!) afișau toate reduceri de până la 70% :D

De altfel, într-o postare viitoare, am să vă arăt ce mi-am cumpărat în concediul ăsta.
Cam atât pentru seara asta, însă nu închei până nu vă pun un link către un site unde particip la un concurs cu o poza din Corfu. Dacă vreți și vă place poza am să vă rog să mă votați (se apasă pe "votează") o dată pe zi de pe același IP.
Poza de votat
Mulțumesc! :-*

17 comentarii :

 1. Foarte frumos! Am votat! :)
  Multumesc pentru detalii, chiar ma interesau. Sper sa ajung si eu in Corfu anii viitori. Anul asta a fost numai Bulgaria, la anul vreau ceva nou. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti-am admirat pozele din Bg pe FB. Corfu e intradevar ceva nou. Ar mai fi multe de zis, insa acum nu mi-au venit in minte.
   De exemplu, că romani eram doar cativa, cei mai multi fiind englezi, care, de altfel, sunt si proprietarii a o groaza de restaurante si baruri in Roda.

   Ștergere
 2. Mă bucur că ai revenit și că te-ai simțit bine în vacanță!
  (am votat, votez în continuare)

  RăspundețiȘtergere
 3. pozele si povestea e frumoasa. Sa iti fie de bine vacanta!!

  RăspundețiȘtergere
 4. ce frumos. si eu sunt intotdeauna melancolica atunci cand ma intorc din alte tari.


  sa stii ca si eu ma balacesc la genunchiul broastei :))).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este unul dintre marile mele regrete: faptul ca nu am invatat sa inot :(

   Ștergere
 5. Foarte frumos Miki! Ma bucur ca ai avut o vacanta lina! te pup

  RăspundețiȘtergere