miercuri, 9 aprilie 2014

A doua comandă FeelUnique

Vă spuneam aici despre prima mea comandă pe acest site, comandă care a ajuns la oficiul poştal de care aparţin, în numai 6 zile. Ei bine, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu a doua comandă. Lansată pe 18 martie şi trimisă pe 19, a ajuns la mine ieri, după 20 de zile. Şi nu oriunde, ci la oficiul poştal cu vamă :(
Am plecat ieri val-vârtej de la birou, pentru că în 10 minute se închidea la oficiul ăla poştal (au program ca la bancă, de la 9 la 17) şi m-am cam răţoit la întreaga gaşcă de angajaţi de acolo (un vameş şi vreo 5 angajaţi ai poştei!) pentru că nu înţelegeam nicicum ce caută coletul meu la ei, de ce trebuie vămuit etc. Şi m-au lămurit. Nu-i vina lor.
Mai precis, comenzile făcute la FeelUnique sunt trimise de pe insula Jersey, teritoriu care aparţine UK, dar nu şi UE. E o mică insulă în apropierea coastei Normandiei, cu vise de independenţă faţă de Regat, cu moneda proprie şi e, pe şleau spus, un paradis fiscal. N-au TVA, iar întreaga lor activitate economică se bazează fix pe servicii financiare şi comerţ electronic. Adiacent mai fac şi ceva turism şi agricultură. Unii susţin că ar fi un fel de acord economic între UE şi State of Jersey privind taxele, însă eu nu am găsit nicăieri referinţe credibile. Concluzia pe care o trag din toată poliloghia asta e că aceste comenzi ajung la oficiul poştal de care aparţinem doar din întâmplare (prefer să-i zic aşa!), în mod normal trebuind să treaca pe la vamă.
Aşa se face că, deşi sunt foarte mulţumită de cumpărăturile făcute la ei, am să am ceva reţineri în a comanda frecvent. Poate doar când nu am să mă pot abţine în faţa unor oferte grozave.
Cât pe ce să uit să vă spun ce am cumpărat: 3 gift-seturi Crabtree & Evelyn care miros binişor, însă în nici un caz aşa grozav cum spun review-urile citite anterior. Nu ştiu încă cât sunt de eficiente pentru piele, însă după ce le folosesc am să vă spun.











6 comentarii :

  1. foarte util articolul tau. e bine de stiut.

    si pe mine ma tenteaza produsele de la crabtree&evelyn insa mi se par cam scumpicele. astept sa ne faci un review :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc ca am fost destul de naiva sa cred ca UK e UK, asa ca aveam ferma convingere ca comenzile facute la ei n-or sa aiba nimic de-a face cu vama. Habar n-aveam unde in UK e localizata firma si nici nu mi-am pus problema inainte de a comanda. Stiam ca si ei, si francezii, si olandezii au teritoriile de peste mari care n-au nici o treaba cu UE, dar n-am crezut ca si aici e cazul. Doar ca m-am inselat si am vrut sa stiti si voi.

      Ștergere
  2. In alta ordine de idei, insula e foarte misto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare ca e, doar ca nu mă ajută nicicum acest fapt când comand de pe site-ul ăsta

      Ștergere
  3. Și ce-s alea, soro? Că nu m-am prea lămurit. Una pare cremă de mâini, dar restul? :-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, Mel, imi pare rau ca te-am confuzat, insa m-am gandit ca am mai scris de ele aici si m-am temut sa nu fiu redundanta.
      Da, in seturile alea e o crema de maini de 25 de ml., un gel de dus si o lotiune de corp, fiecare de cate 50 de ml.

      Ștergere