luni, 1 februarie 2016

Primul articol din 2016

Cam târziu, însă, cred eu, că e mai bine decât deloc. Între timp, observ că 7 urmăritori ai blogului meu au dezertat deja :D Să fie sănătoși!
Am început anul 2016 fără mari așteptări. Cum n-am avut nici de la cel trecut. Que sera, sera!
Odată cu trecerea anilor, mă rablagesc și eu, și zic asta pentru că m-a prins un elan de a mă căuta pe la doctori, ocazie cu care am descoperit că sunt hipertensivă și obeză. De gradul I. Dacă tensiunea mare a fost o reală surpriză, nu același lucru s-a întâmplat cu obezitatea. Știam că-s grasă, dar parcă nu mi-a venit bine când cardiologul mi-a zis că-s de-a dreptul obeză deja. Și am convingerea că de greutatea mare se leagă și valorile mari ale TA. Așa că de azi (e și luni, e și 1 ale lunii februarie), mi-am propus să micșorez porțiile, să mănânc mai puțin sărat, să nu mai mănânc dulciuri și să nu mai beau Pepsi. Și toate astea, să aibă un rezultat mulțumitor. Sper. Dă-mi Doamne tăria de-a rezista!
În timpul care s-a scurs de când nu am mai scris, am făcut ravagii în bugetul propriu. Soldurile mă tentează la maxim și nu le pot rezista.
Am comandat de vreo câteva ori de la Dorothy Perkins, de alte câteva ori de la Topshop, iar din țară, am cumpărat tot felul de chestii de pe H&M.
Nici magazinele fizice nu le-am iertat. C&A au chiar acum o campanie de reducere cu încă 50% a tuturor lucrurilor care sunt deja reduse. Campania este până pe 2.02.2016.
De la Zara mi-am luat niște ghete violet închis, care-mi plac la nebunie. Sunt așa de comode, iar pielea e de bună calitate. Prețul a fost, de asemeni, unul bun. Am dat 125 de lei, în condițiile în care prețul întreg era de 70 de euro. Zic prețul în euro, pentru că se știe cât sunt de bandiți cei de la Zara când vine vorba de prețul produselor lor vândute în România. Pe etichetă era trecut prețul inițial de 379 de lei, ceea ce înseamnă un mic capac de vreo 50 de lei față de prețul practicat în celelalte țări din U.E :(


De la C&A mi-am luat o groază de chestii, în numai două zile :)


Poșetă shopper de mărime medie la minunatul preț de 45 de lei, papuci de casă cu 20 de lei, set de mănușele tricotate cu 5 lei, curea cu 10 lei și pantaloni de trening de la Clockhouse cu 20 de lei. Asta a fost prima rundă de cumpărături. A doua, s-a soldat cu o gaură în buget de 200 de lei. Nu am mai apucat să le pozez, că s-a întunecat afară și cum haina e neagra, mare lucru nu ieșea. Cum n-a ieșit nici cea deja postată, care tot la lumină artificială a fost făcută. Pe lângă haina matlasată, până la genunchi, cu croială ușor princesse pe care am dat 100 de lei, mi-am mai luat o cămașă cambrată, albă, de birou (20 de lei), două hanorace subțiri și simple, de purtat în casă, și o pereche de pantaloni negri, clasici, din jerse.
Mâine aștept o comandă de la ZorileStore, de unde mi-am comandat un rucsac Le Coq Sportif, pentru a-l folosi ca bagaj de mână la avion, în care să-mi pun și laptop-ul.
By the way, în iunie plec în Creta. Din nou o super ofertă a tour operatorului Tez Tour. 217 euro de persoană, cazare la 3 stele + charter BlueAir din București, cu transfer și asigurare incluse :)
Cam atât pentru acum. Să aveți o săptămână ușoară!

10 comentarii :

  1. Sa le porti cu placere!

    Am apelat si eu la reduceri, mi-am luat o bluza de la Bershka, cu dungi alb negru (nu aveam asa ceva in garderoba si-mi doream), la doar 30 lei, aflata la a doua reducere (pret intreg 70 lei, prima reducere 50 lei, acum 30 lei). E ok bluza, cam scurta, tot trebuie sa o trag, sa nu raman cu burta la vedere, dar e ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, multumesc! Eu de pe la Bershka nu prea gasesc nimic care sa-mi vina, insa sotul meu si-a tot luat chestii de la ei.
      Vezi la C&A, ca sunt multe lucruri dragute si tineresti, in mnarimi ca pentru tine, 34-36

      Ștergere
  2. Bine ai revenit! :)
    Sigur iti va da rezultate daca renunti la sare, dulciuri si pepsi. Eu mananc foaaarte sarat si mi-e greu sa renunt la ea, de aceea caut ceva ce sa o inlocuiasca. Nu pot trai fara sare... Sa stii ca nu esti prima careia i se spune ca e obeza, cuvant prea mare cred eu. Am si eu cunostinte care mi-au povestit plangand ca medicul le facuse obeze. Hmm.. cred ca e exagerat acest cuvant. Sa mananci cat mai sanatos si sa te simti bine cu tine!
    Ai cumparat lucruri tare frumoase, papuceii de casa sunt adorabili :)) Eu recunosc ca de cand sunt in Elvetia, nu mi-am cumparat nici o haina, nimic, de aici. Parca mi-e frica sa intru in magazine :))
    Wow, chiar e super oferta!!! Parintii mei au rezervat pentru Atena.. Vreau si eu in Grecia.
    Te pup cu drag si ma bucur ca ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evelyn, si eu mancam foarte sarat. Gatesc mai putin sarat pentru sotul meu, insa intotdeauna mai adaugam sare. Cat despre obezitate, mie medicul nu mi-a zis mare lucru, insa a scris in scrisoarea medicala si diagnosticul asta. Oricum nu m-as fi suparat, pentru ca e evident ca-s grasa si ca mi-a daunat excesul de greutate. Sper sa nu sucombe elanul meu de blogger.
      Te pup! :)

      Ștergere
  3. Sa le folosesti pe toate cu drag! Anul acesta sper sa fiu mai cumpatata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Claudia! Eu nu mi-a propus cumpatare decat in ceea ce priveste mancarea :)))

      Ștergere
  4. ce-mi plac ghetuteleeee, sunt super!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. coco, sunt incaltata azi cu ele si parc-as fi in papuci de casa, asa sunt de comode :)

      Ștergere
  5. Am tot încercat să comentez, dar nu merge de pe țelular: deci și io am niște ghete cam la fel! Sunt ideale pentru că sunt butucănoase puțintel , dar fără să fie bădărane! Dar culoarea aceasta nu cumva e vânătă, nu violetă? (Aubergine, desigur)
    Cât despre ce a zis doftorul și ce măsuri ai luat: sunt convinsă că o să funcționeze. BAgă și câte un pahar de apă, cam la două ore:)
    Scrie mai des (nu neapărat despre shoppingăreală). gudbai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba fix aubergine sunt, însă pe etichete (si pe net) zice ca-s purple.
      Cat despre dietă, am ales sa beau ceai neindulcit, iar apa doar noaptea. Da, eu beau apa noaptea :)
      Incerc să mai scriu, însă nu prea am subiecte. Sau am (despre cărtile citite), doar că mi-e lene să povestesc subiecte de cărti

      Ștergere