duminică, 30 iunie 2013

Mini-vacanță de Rusalii, ziua 3


În noaptea dinaintea ultimei zile petrecute la munte, nu prea am avut somn. Așa se face că pe la două noaptea am ieșit pe balcon să fotografiez Luna, aflată cu câteva ore înainte la perigeu. Tocmai se ridica o ceață care a făcut ca astrul ceresc să se vadă cu halou.


Dimineață, pe la 11, ne-am hotărât să plecăm spre casă, nu înainte de a cumpăra un kurtos kalacs (din care am tot mâncat vreo două zile!) și o langoașă cu smântână și cașcaval.


Prin Cheile Bicazului, am profitat de faptul că ne deplasam cu viteză redusă și am făcut câteva poze.




Am oprit pentru vreo două ore la Piatra Neamț, la un magazin de unde voiam să-mi cumpăr ceva (și mi-am cumpărat altceva =)) ) și apoi, drum întins spre Hanul Ancuței unde stabilisem cu prietenii noștri să oprim și să bem un suc/o bere înainte de a ajunge acasă.
Chiar înainte de de a ajunge acolo, am avut parte de un eveniment neplăcut. O mașină care rula din sens invers cu viteză foarte mare a intrat în derapaj, soțul meu a reușit s-o evite și, în urma noastră s-a răsturnat pe câmp de câteva ori aterizând pe roți. Deși din poza mea drumul arată destul de animat, la momentul producerii accidentului, înafară de noi, nu mai era nimeni, așa că am sunat la 112, dar, în ciuda recomandărilor operatoarei, nu am vrut să mă apropii (erau cam la 300 de metri de noi)  pentru a da relații despre starea victimelor pentru că mi se făcuse un pic rău și nici primul ajutor nu știu să-l acord. N-a durat foarte mult până să se adune lume și unul din ei a sunat la 112, așa că eu am renunțat pentru că nu aveam ce să le mai spun polițiștilor decât că ocupanții mașinii au ieșit pe picioarele lor.


Ne-am continuat drumul și am oprit pentru aproximativ o oră la Hanul Ancuței, un restaurant urâțel, cu o servire destul de proastă. După cum puteți observa, terasa era plină, lume era și înăuntru, și totuși de servire se ocupa doar un singur ospătar care se învârtea ca o muscă fără cap.


Pe la 5 am ajuns acasă, mulțumiți de scurta noastră călătorie și de faptul că ne-am întors sănătoși.
Mâine am să vă arăt micile achiziții făcute cu ocazia asta, însă vă avertizez de pe acum că am fost mai mult decât temperată :p

13 comentarii :

  1. Vai,miki,ce de adrenalina!Bine ca ai sofer cu experienta.La mai multe excursii,daca tot v-ati dat drumul,in sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii cum se spune: totul e bine cand se termina cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă faci să îmi doresc din tot sufletul să ajung la Cheile Bicazului! Mi se pare atât de frumoasă zona!
    Îmi plac oamenii care urcă în mașină și pornesc prin țară! Lăsând deoparte micile neplăceri pricinuite de servirea din unele localuri, sau de nepăsarea celor ce au trecut înaintea noastră prin acele locuri și au ținut neapărat să ”lase urme”, consider că avem o țară minunată și că e păcat să nu o admirăm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! Paradoxal, in zona aia chiar n-am vazut multe semna ale trecerii nesimtititlor. Poate cu exceptia inscriptiilor lasate pana si pe peretii de piatra ai Cheilor

      Ștergere
  4. Hello! Eu am avut banchetul de clasa a 12-a la Hanul Ancutei. Nu este un restaurant stralucit, dar e pitoresc. Oricum preturile sunt destul de mari, si cum ai spus si tu, servirea lasa de dorit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E doar un loc inedit, pe care, cel mai probabil, strainii il apreciaza

      Ștergere
  5. imi pare rau de incidentul neplacut !
    iubesc Cheile Bicazului ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. coco, e bine ca n-am patit noi nimic. Cat despre Chei, asa cum am mai spus, le-am trecut cu frica-n san

      Ștergere
  6. Asta da iesire frumoasa!Nu am mai vazut Lacul Rosu si Piatra Neamt de vreo 4 ani si mi-e dor de duca...Iubesc muntele si sa stii ca eu am o teroare sa merg cu masina pe timp ploios pe serpentinele din Bicaz.Am vazut si eu accidente si am si avut unul si nu-mi mai "trebe"...
    Iti doresc un weekend mai insorit Mikisor, sau cat a mai ramas din el :D
    Am auzit ca la Iasi e vreme buna si e racoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, din fericire pe drum ne-a lipsit ploaia, asa ca, din punctul ata de vedere a fost ok.
      Azi la Iasi e racoare si, nu de mult, a inceput sa ploua. Doar ca e bine asa. E vreme de "facut amiaza" :p

      Ștergere