miercuri, 12 februarie 2014

Zilele astea

sunt cam cu fundu-n sus pentru că iar m-a năpădit dermatita periorală.
De aseară am început un tratament cu o cremă preparată în farmacie şi cu câte o capsulă de doxiciclină pe zi, timp de 10 zile.


Asta-i doar o parte a erupţiei :(
Partea mai puţin drăguţă e că trebuie să mă orientez spre produse fără anumite componente, cum ar fi pasta de dinţi fără fluor şi şampoanele/balsamurile de păr fără SLS, pentru că dermatita periorală este potenţată de acestea.
Sunt în căutarea unor astfel de produse la preţuri decente, pentru că mă gândesc că sunt ceva mai scumpe decât cele care conţin tot felul de chimicale nocive mie.
Vă ţin la curent cu evoluţia bolii :)

19 comentarii :

  1. http://www.elemental.eu/ro/ incearca sa-ti prepari crema/sampon/balsam cu ingredientele de aici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mada, n-am nici in clin si nici in maneca cu chimia si mi-e ca fac vreo minune de numai cu foc sa treaca :p Ma gandesc la produse gata preparate de specialisti, ca toti tre sa mancam o paine, nu?

      Ștergere
  2. Daca nu iti recomanda un specialist ceva, poti arunca un ochi pe pasagera, un blog cu analize atente ale componetelor produselor si multe din ele le gasesti pe iherb.

    Insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! Da, stiu depasagera si de iherb, doar ca nu pot comanda pentru ca ei nu accepta plati prin Paypal, iar cardul meu nu-i pentru plati online in strainatate. Am sa-mi fac candva un card de credit :D

      Ștergere
    2. Eu am reusit o comanda luna trecuta cu un MasterCard. Cred ca daca e urgent poti gasi o solutie sa te ajute cineva.

      Ștergere
    3. Al meu card e Maestro, insa sotul are Master, asa ca il pot folosi in caz de. Am gasit ceva in www-ul romanesc, magazine online care comercializeaza produse care sunt si pe iherb. Mai vad eu :)

      Ștergere
  3. Miki, vezi ca am scris ieri despre o pasta de dinti fara SLS, fluor, coloranti, fiind 100% naturala, asa se lauda ei. :P Daca pana la urma reusesti si iti faci cont pentru Iherb, acolo gasesti pasta si mai ieftina- 3.5 dolari, 110grame.

    RăspundețiȘtergere
  4. Miki, uita-te pe vivanatura.ro si incearca pasta de dinti romaneasca, 100 % naturala, cu argila si argint coloidal (fara fluor, evident)...eu de mult nu mai folosesc pasta de dinti cu fluor (chiar am scris un articol pe tema asta zilele trecute...coincidenta!) si pe aceasta mi-a recomandat-o o prietena care este si ea foarte informata in legatura cu chestiile naturale; inca nu am testat-o insa am incredere in ea si poate ca vrei sa incerci; in legatura cu cosmeticele, incearca produsele Weleda, nu stiu daca se incadreaza in bugetul tau dar poate ca ar trebui sa le folosesti macar in perioadele cand ai probleme fiindca acestea sunt intr-adevar 100% naturale! Insanatosire grabnica, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Georgia, interesante produsele de la vivanatura. Inteleg ca se gasesc si in magazinele cu produse naturiste, asa ca am sa ma uit dupa ele. Mersi de pont!

      Ștergere
    2. miki, Vivanatura am vazut la magazinul de produse naturiste de pe Sfantu Lazar, imediat dupa Cladirea Solomons.
      cred ca asta e site-ul lor, daca nu ma insel - http://www.naturist-iasi.ro/

      Ștergere
    3. sunt in zona mea, plus ca am si la Palas doua magazine de profil.

      Ștergere
  5. Of, cum ai patit asta?!Si eu ma lupt putin cu dermatita seboreica.Cam de vreo 2-3 ori pe an asa patesc la schimbare de anotimp si e teroare sincer..Sper sa-ti revii curand!
    Pupici :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, asta e! Si la mine se manifesta din timp in timp, insa de ani de zile nu asa de pregnant :(

      Ștergere
  6. Daca vrei din DM de la Alverde ceva, zi-mi si iti trimit prin Massaro. Eu personal nu m-am impacat cu sampoanele nemaipomenit, insa am parul mai lungut si cu suvite, deci nu sint un reper.
    De mai mult de 2 ani folosesc produsele Lavandine:
    http://www.breslo.ro/Shop/lavandine sau
    http://sapun-naturalhandmade.blogspot.ro/.
    Ea este din Iasi si dupa ce am folosit cremele ei, fata mea arata foarte bine, pot iesi fara bb cream din casa relaxat. Insa eu nu am problema ta de sanatate.
    Sa nu eziti sa o iei in considerare, m-am impacat bine cu toate produsele ei.
    O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai uitat ceva: prietenul meu foloseste sampon cu tea tree de la Dr. Organic, produse din reteaua Centrofarm. Este in jur de 45 lei. Combinat cu untul de cocos i-a remediat considerabil problema matretii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cecilia, mersi de sugestii! Ma uit acum pe site-ul Lavandinei. Cat priveste DM-urile, nu mai sunt asa innebunita dupa produsele lor. Mai am inca destule cumparate in peregrinarile mele prin tara si unele nu numai ca nu ma incanta, ci nu-mi plac de-a dreptul. Oricum, multumesc pentru ca te-ai oferit sa-mi cumperi si daca vreodata am sa descopar ca-mi trebuie ceva, sa stii ca am sa-ti spun, cu conditia sa pui si tu o adresa de e-mail la profilul de blogger :D

    RăspundețiȘtergere
  9. cipiana@yahoo.com, pe gmail intru mai rar.
    Inca nu m-am prins unde trebuie sa pun adresa.
    O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deschide contul tau de pe blogger.com si acolo completezi cu adresa de e-mail.
      Hai, ca am sa sterg mesajul tau, ca te-or umple de spam cei care nimeresc fara treaba pe aici :)

      Ștergere