luni, 17 martie 2014

Târgul de carte Librex 2014

Îmi propusesem sâmbătă să ajung la Târgul organizat anul ăsta la Palas Mall, însă probleme insurmontabile m-au oprit din drum. Aşa se face că duminică pe la 11 jumătate, am reuşit să ajung. Eu şi încă o mie de oameni (adulţi/copii/bătrâni) înscrişi probabil într-o competiţie "care-i cel mai căscat vizitator", drept pentru care m-am ales cu o vânătaie pe mâna stângă de la geanta unei asemenea persoane, care s-a întors brusc, cam ca Stan şi Bran cu scândura :p
Dar, atenţie, cârcotelile nu s-au sfârşit!
După ce-am ameţit învârtindu-mă printre standuri şi căutând cele ale editurilor care publică şi altceva decât doar cărţi religioase sau cărţi pentru copii, cărţi cu reţete miraculoase ori cărţi de specialitate, n-am cumpărat absolut nici o carte.
Am întrebat la standul Corint dacă au adus-o pe Sissi la Iaşi şi am aflat că da, doar că se epuizase, la Nemira erau reduceri de 50% şi mă hotărăsem să cumpăr noua apariţie Kenize Mourad, În oraşul de aur şi de argint, însă după ce am stat un timp destul de îndelungat la rând pentru a plăti, în timp ce persoana de la stand se chinuia la un laptop rablagit, căruia îi lipseau taste (?!), şi apăsa obsesiv pe un loc de ăla gol de pe tastatură, am renunţat cu speranţa că o voi găsi în viitor la standul permanent Nemira din Palas Mall, cu aceeaşi reducere. Sau poate totuşi o să am norocul să fie editată şi e-book, deşi, la întrebarea asta pusă pe pagina de FB a editurii în ziua când au anunţat apariţia editorială, nu mi s-a răspuns nici acum :(


standul Editurii All

carti la oferta, insa putine si neinteresante

standul Rao
Un caz deosebit îl reprezintă editura Polirom, care, în fiecare an la Librex, oferă cărţi cu maxim 30% reducere, reducere pe care o au de altfel toţi membrii Clubului cărţii Polirom, la toate cărţile editurii,  aşa că nu văd de ce m-aş înghesui să cumpăr de la stand cu aceeaşi reducere, sau chiar mai mică, şi doar la unele titluri.
standul Polirom

mini-reducerea Polirom

vedere de sus

vedere de sus 2
Lume, după cum vedeţi, era, însă cât am bântuit pe acolo n-am văzut pe nimeni cumpărând.
Ba, mint: de la standul Corint, un tată a cumpărat pentru fiică un număr de cărţi dintr-o serie cu vampiri şi erau dezamăgiţi că ultimul volum nu era disponibil.
În rest, toată lumea se înghesuia să vadă cărţile care costau 5 sau 10 lei, cărţi pe care le găseşti, de altfel, la Inmedio, cu acelaşi preţ.
Ca o concluzie, consider că e mai rentabil să cumperi cărţi de la libris.ro (care are şi transport gratuit!) sau de la elefant.ro care are chiar acum o campanie în care cărţile sunt reduse cu 40-50% (Happy Wishlist).

6 comentarii :

 1. Am umblat si eu pe la Librex. Mi-as fi dorit si eu noua carte de Kenize Mourad, dar n-am vazut-o...se merita, mai ales daca avea si 50% reducere. Dar bine, poate o prindem cu reducerea asta pe elefant.ro.

  In schimb am cumparat o carte pentru nepotica mea. Ceva cu intrebari "de ce", costa vreo 30 de lei, in loc de 50-60, si e frumoasa, cu desene, informatii interesante. Si sora-mea i-a cumparat vreo 2 carti de acest gen.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mihaela, poate pentru copii or fi fost carti frumoase/interesante si la preturi bune, insa pentru noi, dupa cum am spus.
   Din pacate, pe elefant, noua carte a lui K.Mourad este epuizata la cateva zile dupa ce au primit-o si au vandut-o cu reducere, iar pe libris si pe site-ul Nemira este la pret intreg (64 de lei) si nu ma indur sa dau atat pe o singura carte.

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Daaa... Ma gandesc ca targul asta e facut mai mult pentru cei care nu folosesc internetul (si nu cumpara online) sau pentru contractari.

   Ștergere
 3. Ihhhh! Si eu credeam ca e ceva interesant pe acolo! Eu m-am luat dupa tine si sunt dependenta de Libris.ro....am vreo 8 carti luate de la ei si nu cred ca m-au costat toate 30 de lei impreuna, plus ca nu am platit transport...e super site-ul

  RăspundețiȘtergere