sâmbătă, 14 mai 2011

Dragutzik, Skumpik si Shmekeru vor sa se angajeze

Inspirată de postarea Denisei care povestește despre subiectele dezbătute la PRBeta, am hotărât să vă spun un of mai vechi de-al meu.
La birou gestionez adresa de e-mail pe care se primesc și CV-uri de la cei care aspiră să lucreze în firma noastră. În procent covârșitor, e-mailurile prin care ni se trimit scrisori de intenție și CV-uri provin sau au ca adresa de contact, construcții de genul skumpik8zecișinuștiucât [at] yahoo ori ioana/andreea/alexandra_dragutzik [at] yahoo. Și nu numai fetele își dau potențialului angajator asemenea adrese de e-mail, ci și băieții. La ei am întâlnit adrese precum shmekeru, stelistu, jhony_bmw și altele asemenea.
Trebuie să menționez că aceste scrisori de intenție/CV-uri sosesc pe adresa de e-mail a firmei fără a exista în acel moment posturi disponibile și, implicit, anunțuri de angajare. Ei trimit CV-uri și speră că cineva va fi impresionat că skumpik și dragutzik a terminat o facultate, are poate și un master, și fără nici un fel de experiență profesională o va angaja. Pentru că skumpik și dragutzik nu doresc decât posturi conforme cu studiile absolvite. Aaa, iar la salariul dorit musai trebuie să treacă minim 500 de euro.  Recunosc că toate e-mailurile de acest gen merg direct în folderul "deleted items". Nu spune nimeni să nu te prețuiești tu însuți, înaintea celorlalți, însă în acest caz, impunând un salariu minim fără a te informa despre nivelul salarizării din firma unde aplici, riști să fii refuzat, uneori neelegant.
Pe toate site-urile de recrutare online există tutoriale și articole care-i învață pe aplicanți cum să întocmească un CV, cât și tips-uri care țin, atât de forma, cât și de fondul unui CV. Se pare însă că sunt prea puțini cei care le citesc, pentru ca adrese de e-mail întâlnite în aceste aplicații de tipul prenume.nume ori nume.prenume sunt rara avis  Și, fetelor, hobby-uri precum moda, shopping, clubbing nu sunt cele mai potrivite pentru a fi trecute într-un CV. De fapt, pe angajator nu-l interesează mai deloc hobby-urile angajaților, atâta timp cât acestea nu impietează activitatea profesională.

4 comentarii :

 1. Bun articolul. Habar n-aveam că unii au atâta minte; sau, mai exact, NU AU. Până la urmă, totul te reprezintă, nu doar doleanțele (nejustificate)

  RăspundețiȘtergere
 2. Mel, astea-s cele care se repeta again&again, insa mai sunt si altele, precum scrisori de intentie agramate ale unor absolventi de studii superioare, master si, uneori, a unui doctorat :(

  RăspundețiȘtergere
 3. chestii de astea sînt şi aici, cv-ul super minunat:P, contactaţi-mă la adresa
  sexy_maus69@...

  :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Astia-s inrolati in "prosti fara frontiere" :D

  RăspundețiȘtergere