Inspirată de postarea Denisei care povestește despre subiectele dezbătute la PRBeta, am hotărât să vă spun un of mai vechi de-al meu.
La birou gestionez adresa de e-mail pe care se primesc și CV-uri de la cei care aspiră să lucreze în firma noastră. În procent covârșitor, e-mailurile prin care ni se trimit scrisori de intenție și CV-uri provin sau au ca adresa de contact, construcții de genul skumpik8zecișinuștiucât [at] yahoo ori ioana/andreea/alexandra_dragutzik [at] yahoo. Și nu numai fetele își dau potențialului angajator asemenea adrese de e-mail, ci și băieții. La ei am întâlnit adrese precum shmekeru, stelistu, jhony_bmw și altele asemenea.
Trebuie să menționez că aceste scrisori de intenție/CV-uri sosesc pe adresa de e-mail a firmei fără a exista în acel moment posturi disponibile și, implicit, anunțuri de angajare. Ei trimit CV-uri și speră că cineva va fi impresionat că skumpik și dragutzik a terminat o facultate, are poate și un master, și fără nici un fel de experiență profesională o va angaja. Pentru că skumpik și dragutzik nu doresc decât posturi conforme cu studiile absolvite. Aaa, iar la salariul dorit musai trebuie să treacă minim 500 de euro. Recunosc că toate e-mailurile de acest gen merg direct în folderul "deleted items". Nu spune nimeni să nu te prețuiești tu însuți, înaintea celorlalți, însă în acest caz, impunând un salariu minim fără a te informa despre nivelul salarizării din firma unde aplici, riști să fii refuzat, uneori neelegant.
Pe toate site-urile de recrutare online există tutoriale și articole care-i învață pe aplicanți cum să întocmească un CV, cât și tips-uri care țin, atât de forma, cât și de fondul unui CV. Se pare însă că sunt prea puțini cei care le citesc, pentru ca adrese de e-mail întâlnite în aceste aplicații de tipul prenume.nume ori nume.prenume sunt rara avis Și, fetelor, hobby-uri precum moda, shopping, clubbing nu sunt cele mai potrivite pentru a fi trecute într-un CV. De fapt, pe angajator nu-l interesează mai deloc hobby-urile angajaților, atâta timp cât acestea nu impietează activitatea profesională.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Bun articolul. Habar n-aveam că unii au atâta minte; sau, mai exact, NU AU. Până la urmă, totul te reprezintă, nu doar doleanțele (nejustificate)
RăspundețiȘtergereMel, astea-s cele care se repeta again&again, insa mai sunt si altele, precum scrisori de intentie agramate ale unor absolventi de studii superioare, master si, uneori, a unui doctorat :(
RăspundețiȘtergerechestii de astea sînt şi aici, cv-ul super minunat:P, contactaţi-mă la adresa
RăspundețiȘtergeresexy_maus69@...
:D
Astia-s inrolati in "prosti fara frontiere" :D
RăspundețiȘtergere