miercuri, 4 mai 2011

Atenție la Dealmania.ro!

După cum v-am mai zis, vânez discounturi!
Site-urile care vând vouchere pentru diverse servicii mi-au suscitat interesul, așa că m-am înscris pe o parte din ele pentru a primi oferte zilnic.
În ianuarie am cumparat un voucher de pe Groupon pentru servicii de detartrare a danturii, de care am fost foarte mulțumită. Plata voucherului am făcut-o cu cardul de credit și a fost în valoare de 29 de lei. Dr. Radu Vataman de la Cabinetul Viadent a fost extrem de amabil și profesionist, oferindu-mi la plecare și două mostre din noile paste de dinți Blend-a-Med și Sensodyne. După părerea mea cabinetul este modern utilat și, cel mai important, deține și aparatura pentru efectuarea radiografiilor dentare, știut fiind că în majoritatea cabinetelor de stomatologie ieșene nu exista această posibilitate.

Asta a fost singura mea experiență cu voucherele de reducere, pe care însă aș fi dorit s-o reeditez, dar nu a fost posibil.
Mai concret, în urmă cu 3 zile am primit o ofertă de pe site-ul Dealmania pentru servicii de cosmetică. Pentru 33 de lei aș fi beneficiat de:
Curățare în profunzime: peeling, mască, vacuum pentru eliminarea toxinelor, galvano termo pentru eliminarea sebumului în exces;
Hidratare: mască hidratantă, cremă pentru luminozitate, cremă de zi în funcție de tipul de ten;
Bonus - Masaj facial
Sună tentant, nu?
După ce am studiat oferta, am demarat acțiunea de cumpărare a voucherului. Procesul este format din 6 pași, în care îți adaugi în coș voucherul, iți verifici datele înscrise în cont etc. Eeeei, și la pasul 5 ți se cer deja datele cardului (nume deținător, nr. card, codul de securitate) asta în condițiile în care pagina este una nesecurizată (nu este de forma https:// și nu apare acel icon lăcățel), iar datele sunt confidențiale. Am scris un e-mail celor de la Dealmania în care le-am sesizat problema de securitate, însă de luni după amiază și până acum nu am primit nici un răspuns și nici problema nu s-a rezolvat.
Deci, din punctul meu de vedere, al unei persoane care cumpără online de mai bine de 6 ani, site-ul Dealmania are o problemă de securitate, ceea ce îl face vulnerabil la un eventual atac informatic în care datele cardurilor cu care s-au făcut plătile pot fi aflate și folosite de terți.

4 comentarii :

  1. E foarte bine că ai fost informată și ai observat aceste lucruri.
    Mulți cad în plasă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum nu le pasa. Le-am scris si lor si celor de la Mobilpay (firma care opereaza platile cu cardul) si nu am primit raspuns de la nici unul din ei. Platile pe acest site nu se pot face decat cu cardul de credit pe care, de obicei, avem ceva mai multi bani, "sa fie acolo". Asa ca nici nu ma gandesc sa risc sa raman falita pentru prostia unora.

    RăspundețiȘtergere
  3. tocmai am remarcat si eu asta acum cand incercam sa cumpar un voucher pt festivalul artmania. e incredibil. sa inteleg ca nu ai primit un raspuns pana in ziua de azi? la telefon ai incercat sa vorbesti cu ei?

    ah, si blogul tau e singurul loc unde am gasit ceva despre asta - se pare ca tuturor li se pare normal...

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana, am vorbit si la telefon, le-am scris si lor si celor de la mobilpay, insa nu mi-au raspuns niciunul. La telefon mi s-a spus ca o sa verifice. Au verificat de s-au rupt, dupa cum vezi! Sunt deja 3 luni jumate de cand le-am sesizat problema si nu au facut nimic.

    RăspundețiȘtergere