sâmbătă, 22 octombrie 2011

Primiți cu recensământul?

Am bifat-o și pe asta! Aseară ne-a "călcat" recenzorul. De fapt era o ea.
Vecină din bloc pe care eu n-o cunosc, dar a recunoscut-o soțul meu.  Nu prea mi-a plăcut lucrul ăsta și mă tot întreb cum e posibil să-i fie arondat cuiva fix blocul în care locuiește. Adică respectiva a intrat în fiecare apartament din blocul în care stă și a aflat mai totul despre toți vecinii ei (unde lucrează, ce funcție au, ce studii au etc.). Mie chiar nu mi se pare normal. Eu n-am încredere că, odată terminată acțiunea, n-o să "mă discute" prin bloc. Asta în contextul în care relațiile noastre cu vecinii sunt doar de "bună ziua - bună ziua".
Deci, cum ziceam, eu n-am recunoscut-o ca fiind vecină, însă ea n-a pierdut ocazia să ne reproșeze că, în urmă cu câțiva ani, soțul a chemat poliția pentru că mai sus pomenita arunca pe fereastră, de la etajul 8, resturile unui zid dărâmat, de se temea lumea să iasă din bloc să nu fie nimeriți de vreo cărămidă. Și poliția a amendat-o. I-am atras atenția că scopul vizitei ei este altul și o rog să înceteze discuția. Cum văzusem deja pe internet formularele, vizita a fost de doar 10 minute. Și ăsta a fost tot recensământul 2011.

10 comentarii :

  1. Bine că nu te-a amendat că i-ai răspuns nu știu cum. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. S-o fi gandit ca stiu sigur nr. de la politie si nu ezit sa apelez. Avem antecedente :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am trecut peste recensamant.Nu inteleg treaba cu cnp si nu prea am incredere ca acesta ar putea ajunge unde nu trebuie.Doamna recenzor s-a mai gasit sa imi strige cnp-ul probabil sa se asigure ca il aude si vecini.Mi se pare o prostie si nu inteleg ce ii intereseaza pe cei de la guvernare ce boli am eu.Am platit asigurare medicala si nu am mai fost la un medic de la stat din 2007.Banii mei unde s-au dus oare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie cnp-ul asta nu mi se pare f.important, recunosc. De ani de zile il scriu atunci cand cumpar de la magazine online (pentru ca apare pe factura), il spun la posta cand imi alimentez cardul de credit etc. si n-am cunostinta sa-l fi folosit cineva cumva, ilegal si nici nu-mi inchipui la ce i-ar folosi doar acesta.
    Cat priveste problema cealalta (cu contrib. de sanatate), e foarte clar: sistemul de asig.sociale, de pensii, de sanatate (de stat)sunt fonduri de tip redistributiv. Adica de tip solidar. Nu le-ai folosit tu, le folosesc altii. Cand iti vine si tie randul, daca mai sunt fonduri, beneficiezi si tu. Daca nu, asta e! :D Acest tip se practica in mai toate tarile, nu numai in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta chiar e culmea!DAr chestia asta nu se poate raporta undeva,adica sa vina cineva din bloc si sa ma intrebe toate cele?pai chiar ca nu-ti mai vine sa spui adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Teoretic poti reclama (sunt niste nr.de telefon si adr.de email pe recensamantromania.ro), insa tare ma gandesc ca practic nici n-or sa ma bage in seama. Si oricum, faptu-i consumat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi eu cred în "incompatibilitate" pentru vecinii-recenzori. Plus că temerile tale sunt justificate şi din cauza "trecutului glorios" al vecinei. Acum faptul e consumat dar ar merita să investighezi dacă e normal să-i fie arondat taman blocul în care locuieşte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Monica, s-ar putea sa nu merite sa-mi consum timpul si nervii. Poate doar daca aflu, ceva mai tarziu, ca ma "diseaca" la o cafeluta cu vecinele. Ca, stii tu, binevoitori care sa-ti "deschida ochii" se gasesc, slava domnului! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta e buna rau... ce tampenie. Femeie tampita, normal,cum sa arunci ziduri de la etajul 8 =)) si sa reprosezi oamenilor ca ce atata scandal?=)

    RăspundețiȘtergere
  10. Unii au ramas ancorati in stadiul in care vietuiau anterior: casuta cu cerdac de la tara :D

    RăspundețiȘtergere